Eurprivacy.nl
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Marbella

Ben jij het moe om steeds naar dezelfde traditionele plaatsen op vakantie te gaan in Spanje zoals Madrid, Barcelona of Gran Canaria?  Dan is Marbella deze beste bestemming om last minute naar Spanje op vakantie te gaan.  Marbella klinkt bij vele misschien nog steeds bekend in de oren, het is inderdaad een populaire badplaats maar is zeker en vast niet te vergelijken met de  meest populaire bestemmingen in Spanje. Marbella heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de prachtige haven, de ‘Puerto Banus’.  Deze haven heeft zelfs de titel als meest prestigieuze haven  in het gebied van de Middellands zee. Indien we je in dit artikel je interesse gewekt hebben en je wilt meer te weten komen over de schitterende stad kan je surfen naar  lastminutespanje.nl.

 Marbella is ook in het bezit van een rijke geschiedenis.  Er zijn bewijzen door middel van verschillende opgravingen en onderzoeken  dat er al sinds de Neolithische en paleolithische tijd al mensen aanwezig waren hier.  In de stad was er zelfs een islamitische overheersing terug te vinden.  Gedurende deze islamitische overheersing heeft een de hele stad ommuurd  en heeft men de stad de naam Marbil-la genoemd.   Een populair trekpleister in de stad is het Kasteel dat in deze tijd opgericht was met eromheen een gracht.  De koning Fernando heeft 1485  Marbella veroverd  waarna de stad een sterke economische groei  kende en ook de structuur van de stad.  Dit kwam vooral doordat ze sterk waren in  landbouw, visserij en veeteelt. Voor de wijnliefhebbers  is deze stad ook de place to be doordat ze beschikken over hun eigen fantastische  zoete wijnen die voortkomen uit de Arabische periode.

Ook is de stad gelegen tussen Malaga en Algeciras waardoor je makkelijk deze steden bezoeken kan. Er loopt namelijk een busverbinding tussen de steden waardoor je op elke moment van de dag  een bus kan pakken.

http://lastminutespanje.nl/