Eurprivacy.nl
Image default
Vakantie

Zin om even de koude winterdagen te ontvluchten?

Het is alweer december en de kou kun je al heel goed aanvoelen. Zonder jas naar buiten gaan, is geen optie meer. Wanneer het kouder wordt, heeft je lichaam meer energie nodig om weer op te warmen. Daarom voelt men zich in de winter vaak sneller vermoeid. Het is natuurlijk geen pretje wanneer je aanhoudende vermoeidheid hebt en daarnaast nog fulltime werkt of naar school gaat. Dan heb je behoefte om er even tussenuit te gaan en de kou te ontvluchten. Dit kun je doen met FTI Reizen naar de Balearen. Hier kun je enorm veel doen samen met gezelschap of alleen. Genieten van het heerlijke weer en je hoofd helemaal leegmaken. Wil je weten waarom Balearen een ideale vakantiebestemming is? In dit artikel lees je hier meer over. 

 

Wat is de Balearen?

De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee. Onder de Balearen vallen de volgende eilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera. Hiervan zijn twee eilanden onbewoond, namelijk Cabrera en Dragonara. Beide eilanden kun je wel bezoeken om de natuurgebieden te ontdekken en beschermde dieren te zien. Echter zul je hier geen levendige steden en hotels vinden. De Balearen is de meest populaire vakantiebestemming, niet alleen omdat de eilanden ontzettend mooi zijn, maar ook omdat de ligging van de eilanden gemakkelijk te bereiken zijn om tijdens je vakantie aan ‘eilandhoppen’ te doen. Hierdoor zie je niet alleen één eiland tijdens je vakantie, maar meerderen en kun je het uiterste uit je vakantie halen.

Wat kun je daar doen?

Op de bewoonde eiland kun je van alles doen. Zo kun je in Mallorca prachtige dorpen bezoeken waar veel groen en historische gebouwen te zien zijn, een roadtrip maken om het leven op het land te zien, een boottrip maken om het leven op zee te zien, lekker uitgaan kan in de sfeervolle hoofdstad Palma de Mallorca en uiteraard lekker liggen aan de mooie stranden in de omgeving. In Menorca kun je vooral genieten van het natuur: mooie stranden, dennenbossen en vogels. Voor een jongerenvakantie is Ibiza dé plek waar je naartoe moet gaan. Hier liggen de populaire clubs, pubs, bars en zijn de leukste strandfeestjes. Het nachtleven is datgene wat je hier niet wilt missen. En dan heb je Formentera, deze plek is minder bekend dan Ibiza en komen ook niet veel toeristen. Ideaal voor een vakantie waarbij je alleen rust zoekt. 

 

Kortom, om de koude dagen te ontvluchten is een vakantie naar de Balearen ideaal. Heerlijke zon, strand en de leukste feestjes kun je hier vinden.