Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Training OR en u

Het leiden van een groep is moeilijker dan veel mensen denken. Daarnaast kan het behoorlijk lastig zijn om in een groep te functioneren. Er komen namelijk sociale aspecten bij kijken, zoals samenwerken, omgaan met conflicten en zo voorts. Daarnaast zijn er ook aspecten met betrekking tot de volgende factoren:

  • Management
  • Talent begeleiding
  • Indienen van klachten
  • Omgaan met kritiek

Tijdens een training OR wordt hier ook aandacht aan besteed. Zo komen bijvoorbeeld meerdere modellen aan bod om feedback te geven, groepen samen te laten werken en dergelijke. Toch zijn dit zeker geen theoretische lessen. Sterker nog, het praktische blijft altijd een belangrijke rol spelen in de training OR.

Fluctuaties in emoties en gemoedstoestanden

Zoals hier boven al geschreven stond, kan het behoorlijk lastig zijn om een groep succesvol te laten samenwerken. Vooral voor de wat meer senior leden van de medezeggenschapsraad kan het dan ook nuttig zijn om daar iets over te weten. Bijvoorbeeld via een training OR. Een training OR houdt zich namelijk ook bezig met de zachtere aspecten van het leiden van een ondernemingsraad, zoals in de bullet points hier boven beschreven. Het gaat dan om emoties, gemoedstoestanden, identiteiten, creativiteit, diversiteit en zo voorts.

Het stimuleren van creativiteit

Een gezonde dosis kan tot meer creativiteit leiden. Dit is echter alleen het geval wanneer diversiteit ook goed gemanaged kan worden. Als diversiteit ongebreideld wordt aangeboden, dan kan het ook tot frustratie en een moeilijke samenwerking leiden. Dat heeft zowel een negatief effect op de creatieve output als op de efficiëntie en productie van de groep. Met dit in het achterhoofd kan er dan ook gericht worden ingespeeld op diversiteit door de gelijke aspecten van elkaar te benadrukken en samenwerken te stimuleren. Ook dit komt zeker aan bod bij de verschillende soorten training.

http://www.academy4-or.nl/or-trainingen/training-or-basis/