Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Wat is objectbeveiliging?

Ondanks alle inspanningen, neemt het jaarlijks aantal inbraken en diefstallen nog altijd toe. Zeker in onze bedrijven. Dat zorgt vaak voor belangrijke verliezen. En dan hadden we het nog niet over de peperdure beschadigingen. Als bedrijfsleider is het dus belangrijk om je tegen diefstallen en inbraken te beschermen. Dat kan op meerdere manieren. Zeker door het plaatsen van camera’s. Maar ook objectbeveiliging is een goede manier om je tegen inbraken en diefstallen te voorkomen. Wat is dat precies en wat zijn de voordelen van deze manier van beveiligen?

Wat is objectbeveiliging nu precies?

Objectbeveiliging is zoveel meer dan het beveiligen van objecten of voorwerpen. Hierbij komt zoveel meer kijken dan het veiligstellen van materialen, machines of voorwerpen. Objectbeveiliging betekent ook dat je bedrijf zowel tijdens al na de kantooruren doeltreffend wordt beveiligd tegen zowel diefstal als fraude en vernieling.

Hoe doe je aan objectbeveiliging?

Objectbeveiliging kan op meerdere manieren. Denk hierbij aan het organiseren van bewakingsrondes door gespecialiseerd beveiligingspersoneel, maar ook aan toegangscontrole en receptiediensten. Dit kan helpen om overvallers en inbrekers buiten je bedrijf te houden. En je kunt uiteraard ook bewakingspersoneel inzetten om je eigendommen te beschermen.

Andere mogelijkheden van objectbeveiliging

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden om aan objectbeveiliging te doen. Denk aan:

  • Controle op je gebouwen

  • Toezicht op je parkeerbeleid

  • Het controleren van zowel bezoekers als van toeleveringsbedrijven

  • Dag en nacht toezicht op bedrijfsgebouwen

  • Het controleren van bedrijfsgebouwen

  • Sleutelbeheer

  • Toezicht op zowel inkomende als uitgaande goederen

  • Controle op de sluiting van je gebouwen

Objectbeveiligers

Objectbeveiligers hebben een vertrouwensjob. Ze moeten dus aan strenge eisen voldoen. Voor ze hun eerste beveiligingsronde doen worden je uitgebreid getest en getraind. Kies daarom altijd bewakingspersoneel van een officieel erkend bewakingsbedrijf. Ze worden ook regelmatig geschoold op het vlak van  EHBO, brandpreventie, BMC beheer, IPS, BHV en VCA. Hoe meer certificaten het bewakings- of beveiligingspersoneel beschikt, hoe hoger hun competentie. Zo loop je als bedrijfsleider een minimaal risico op inbraken of overvallen.

Objectbeveiliging en objectbeveiligers

Deed je tot hiertoe als bedrijfsleider nog niet aan objectbeveiliging en ben je na het lezen van ons artikel van mening veranderd? Denk dan zeker aan objectbeveiliging door SERIS. Of wil je werken als objectbeveiliger? In dit geval neem je ook best contact op met SERIS.