Eurprivacy.nl
Image default
Mode en Kleding

Overhemd bedrukken

Gebruik van een overhemd

Het overhemd is al heel lang een populair kledingstuk, het is een kledingstuk voor het bovenlichaam. Het is bij iedere denkbare gelegenheid te dragen, daarom is er ook veel verschil in ontwerp. Het kledingstuk kan bijvoorbeeld onder een pad gedragen worden, maar ook op het strand en kan zelfs gebruikt worden als werkkleding. Wordt het gebruikt als werkkleding dan bestaat het weefsel meestal uit een combinatie van katoen en polyester, meestal bestaat een overhemd uit katoen, linnen of viscose.

Boord

Het boord is de kraag van een overhemd. Een overhemd heeft een voorsluiting en een boord tot aan de tweede wereldoorlog werden losse boorden boven het overhemd gedragen. Tegenwoordig heeft bijna elk overhemd een vast boord, je hebt ook nog verschillende boorden bijvoorbeeld de button-downboord, klassieke of franse boord, wilde spread of Italiaanse boord, cut away boord, wit boord en vadermoordenaar.

Button-downboord: bij deze kraag dienen de punten van de kraag met knopen vast te worden gezet aan het voorpand. dit overhemd is oorspronkelijk bedoeld om gedragen te worden tijdens het sporten. De button-downboord is uitgevonden om de boord tijdens het polospel op de plaatst te houden.

Klassieke of Franse boord: ook wel straight point of turndown genoemd. Dit type boord is het meest gangbaar onder een pak en in combinatie met een stropdas. In de punten zitten vaak kunststof baleintjes die de punten recht dienen te houden.

Wide spread of Italiaanse boord: deze kraag is net als de straight point zonder knoopjes uitgevoerd. De punten staan wel wat wijder uit elkaar.

Cut away boord: de punten van dit boord zijn niet recht uitgesneden, maar lopen wat rond naar achter. Hierdoor lijkt het een nog wijder vallende kraag.

Wit boord: bij deze overhemden zijn de boorden wit uitgevoerd, in contrast met andere kleuren op het overhemd zelf. Vaak zijn de manchetten ook wit. Dit type overhemd zie je vooral in de Verenigde Staten.

Vadermoordenaar: onder een smoking draagt men dit type boord. Het kenmerk is dat de punten alleen aan de voorkant zichtbaar zijn. Ook zijn op deze overhemden enkele of alle knopen van het voorpand bedekt.

Andere onderdelen

een overhemd heeft ook nog manchetten deze sluiten de mouwen bij de polsen. Veel overhemden zijn ook voorzien van een borstzakje. Er bestaan ook overhemden met een net iets andere uitvoering bijvoorbeeld een overhemd met korte mouwen, getailleerde overhemden of versieringen als extra knopen of manchetten.

Welke techniek bij het bedrukken

Bij zeefdruk kunnen wij alle soorten textiel van uw gekozen overhemd bedrukken. Wij werken met een fantastische automaat die kwalitatief alle kleuren tot leven brengt.

Sanflex of Sanflex Work is super geschikt voor kleine oplages en herhaling bestellingen. Wij kunnen ook de logo’s op voorraad voor u houden. Door middel van verhitting wordt uw logo op uw overhemd bedrukt.

Borduren is uitermate geschikt voor textiel met grovere structuur. Wij gebruiken de beste garens alle soorten textiel kunnen worden borduurt. Er moet éénmalig een borduurkaart worden gemaakt voor uw logo of eigen ontwerp.

Digitale druk is geschikt voor kleine oplages en mogelijk waar katoen het grootste bestandsdeel is. Met deze techniek kunnen kleuren prints/foto’s ook met kleine details van hoge kwaliteit op u overhemd bedrukken worden.

http://www.shirtsenzo.nl/overhemden-bedrukken/