Eurprivacy.nl
Image default
Internet

Meer online privacy dankzij een VPN verbinding

Een VPN verbinding zorgt ervoor da je privacy gewaarborgd wordt dat is wel zo veilig als u veel gebruik maakt van openbare WIFI. Hackers kunnen namelijk heel makkelijk bij je privé gegevens en data komen als je geen VPN gebruikt op een openbare WIFI. Ook is het zo dat mensen van bijvoorbeeld de overheid je locatie dus niet kunnen achterhalen. Ook is het zo dat bedrijven die een VPN aanbieden vaak ook geen gegevens van jou opslaan, dus als je een domein bezoekt wordt de informatie die aangeeft dat jij dat domein hebt bezocht niet opgeslagen.

 

Andere voordelen van een VPN

Andere voordelen zijn dat het veel verschillende toepassingen heeft. Je bent bijvoorbeeld veilig voor hackers, je kan overal veilig en zonder restricties internetten zolang je maar verbonden bent met een netwerk. Het grootste voordeel is dus vooral dat je computer of mobiel extra goed beveiligd is. Er word namelijk voor gezorgd dat het ip adress dat je opvraagt om op een bepaald domein te komen versleuteld wordt. Het wordt nu een stuk lastiger om gegevens van jou te stelen omdat als er iets gestolen word het versleuteld is en daarmee onleesbaar.

Nadelen van een VPN

De nadelen zijn dat iedereen gebruik kan maken van een Virtual Private Network, dus bijvoorbeeld ook criminelen of hackers. Ook is het zo dat je maar op de mensen die je het aanbieden te vertrouwen zijn, want alles loop namelijk via hun servers en ze kunnen dus doen met de informatie wat ze maar willen. Een ander nadeel is dat het ook niet geheel onmogelijk is om de informatie te stelen die via een Virtual Private Network lopen, het is alleen wel heel moeilijk. Het is dus niet heel waarschijnlijk, maar houdt er rekening mee dat dit wel degelijk mogelijk is.

 

Wat is een VPN?

Wat is een VPN? Klik Hier!