Eurprivacy.nl
Image default
Internet

Hosting van de toekomst in de cloud

Na het ontwerpen van je website of beroep gedaan te hebben op een webdesign service is het tijd om je website online te plaatsen. Hiervoor heb je een hostingpakket nodig. Hosting werd altijd op servers gedaan. Dit betekende dat je gebonden was aan een bepaalde hoeveelheid ruimte. Zelfs wanneer je een server voor jezelf had in de vorm van dedicated hosting.

In de toekomst zal hier echter steeds minder zorgen om gemaakt worden.

De toekomst ligt volgens de meeste experts immers bij cloud hosting. Hoewel ook hier servers voor nodig zijn, is het wel zo dat de manier van werken sterk verschilt. Dit brengt veel voordelen met zich mee.

Altijd voldoende

Het grootste voordeel van cloud hosting is dat de servers van de aanbieder van de hosting aan elkaar gekoppeld zijn in een clustervorm. Je zit dus als klant niet vast aan een specifieke server. Dit betekent dus ook dat er nooit problemen met betrekking tot bijvoorbeeld de ruimte die nodig is zit.

Dit kan namelijk verdeeld worden over de servers die dit op dat moment kunnen bieden. Dit maakt het mogelijk om te vergroten en te verkleinen in schaal wanneer dit nodig is.

Veiliger en sneller

Een belangrijk tweede voordeel van de keuze voor cloud hosting is dat het veiliger en sneller is dan de meer gebruikelijke vormen van hosting. Dit betekent bijvoorbeeld dat je nooit bang hoeft te zijn dat er lange laadtijden zullen ontstaan die bezoekers mogelijk kunnen wegjagen.

Dit wil je natuurlijk zo veel als mogelijk is voorkomen. Dat zal in de komende periode steeds minder een probleem zijn. De kans dat er meer en meer op cloud hosting wordt overgestapt zal steeds groter worden.

https://www.swx.be