Eurprivacy.nl
Image default
Internet

Waarom is DSL internet soms zo ontzettend traag en wat kun je er aan doen?

He, wat vervelend de internetverbinding is de afgelopen week zo ontzettend traag. Een veel gehoorde klacht van Nederlanders die gebruik maken van een DSL verbinding, maar waar kan dat nu allemaal aan liggen en hoe kun je er voor zorgen dat je internetverbinding weer in snelheid toeneemt?

Om je op weg te helpen gaan we kijken naar een aantal problemen die voorkomen bij mensen die last hebben van een trage DSL verbinding, het kan namelijk een voor de hand liggend probleem zijn. Lees snel verder als je er achter wil komen waarom je DSL verbinding traag kan zijn. Een reden kan zijn dat je goedkoop internet hebt afgesloten, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Welke factoren kunnen de DSL-snelheid tijdelijk vertragen?

Als uw Internet is niet zo gewenste versterking momentum thuis, controleer dan eerst of de snelheid is misschien maar tijdelijk stopgezet. Omdat er verschillende factoren zijn die de tempo-schroef kunnen inschakelen. Deze punten moeten nader worden bekeken:

Is het mogelijk dat er netwerkstoringen zijn in uw regio? U kunt controleren op de website van internetvergelijken.org door te klikken of tikken op het logo van uw DSL-provider.

Is het mogelijk dat meerdere mensen of apparaten in uw huishouden op hetzelfde moment internetten? Streaming op de Smart TV, het downloaden op de PC, kinderen die op het internet zitten, check alles wat de snelheid van dataoverdracht kunnen beïnvloeden.

Soms heb je te maken met dataregelingen, kijk of je onbeperkt kunt gebruiken

Sommige DSL-tarieven omvatten een volumeregeling. Dit betekent dat wanneer een bepaalde hoeveelheid data in de maand overgedragen, bijvoorbeeld de limiet is overschreden 100GB, de provider automatisch het tempo te verlagen. Of je verbinding wordt beïnvloed, zie je collectieve overeenkomst. Of en in hoeverre een leverancier voordelen biedt in de tarieven, bekijk altijd je contract als je duidelijkheid wil hebben over snelheid die je leverancier kan garanderen.

Is de signaalsterkte van je router wel op orde?

Is de verwachte signaalsterkte helemaal op uw router? U kunt dit controleren door rechtstreeks toegang te krijgen tot de router, dat wil zeggen door de gegevens en instellingen ervan te bekijken. Meestal kunt u dat doen via de internetbrowser zonder dat u online hoeft te zijn. Het bijbehorende adres staat in de handleiding van uw router of door de installatie-CD in te voegen en te starten. Als de signaalsterkte of bepaald DSL snelheid ver beneden de verwachtingen, zult u in staat om te weinig te doen in uw eigen huis. Neem in dit geval contact op met uw DSL-provider.

https://internetvergelijken.org

Gerelateerde artikelen

Hoog in google, hoe bereik je dat?

Klanten aantrekken via je website

Hosting van de toekomst in de cloud