Eurprivacy.nl
Image default
Kinderen

De maten van een kinderfiets: Wat is belangrijk?

Als je een kinder fiets gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de maten van de fiets. Omdat het kind op een prettige manier moet kunnen fietsen, is het goed om het kind mee te nemen naar de winkel zodat hij of zij zelf kan kijken hoe het fietsen aanvoelt.

Een fabeltje is dat een fiets prima op de groei gekocht kan worden. Dat is niet het geval. Je kan nooit precies weten hoe een kind groeit en omdat een fiets goed moet zitten bij het zadel, het stuur en de trappers is het goed om een fiets te kopen op het moment dat het kind wil gaan fietsen.

De benamingen van maten

Als je een kinderfiets gaat kopen, werken de winkels met inchmaten. Deze inchmaten lopen op van 16 inch, 18 inch, 20 inch, 22 inch, 24 inch en 26 inch. Deze maten passen respectievelijk bij de volgende kinderkledingmaten: 104-110, 110-116, 116-122, 122-128, 128-140 en 140-152.

Je kunt ook de volgende leeftijdsjaren aanhouden bij de wielmaten, namelijk 20 inch is bij een jaar of 5, 6; 24 inch is voor kinderen van een jaar of 8, 9 en daartussen is het dus het geval dat je een fiets nodig hebt als het net niet past of als je 7 jaar bent.

Dit is maar een richtlijn, want het is best lastig aangezien kinderen nogal verschillen in grootte. Het is daarom dus extra belangrijk om altijd te gaan passen. Dit hoort zowel voor stoere jongensfietsen als mooie meiden fietsen het geval te zijn!

Andere tips om te kijken of de fiets goed is

Je kunt verder kijken naar een paar dingen. Het kind moet goed bij de trappers kunnen en als het zadel in de laagste stand staat moet het kind met de voeten plat op de grond kunnen staan. De fiets moet verder niet te zwaar zijn voor het kind.

Ook moet het een fiets zijn waar je makkelijk in en uit kan stappen, omdat kinderen veel van de fiets af zullen stappen.

Het zadel moet ook niet te groot zijn. Als al deze dingen goed bekeken worden tijdens het kopen van een kinderfiets, kan het bijna niet misgaan.

 

http://www.kinderfietsenwinkel.be/kinderfietsen-wat-moet-ik-weten/