Eurprivacy.nl
Image default
Kinderen

Helpt een kinderdagverblijf bij de ontwikkeling van je kind?

In Nederland gaan er heel veel kinderen naar een dagverblijf. Ze worden daar vooral naartoe gebracht omdat ze oppas nodig hebben. De ouders werken vaak en hebben geen tijd om op te passen. Daarom is het zo een essentiële plek. Maar de opvang is niet alleen de enigste reden waarom het zo een belangrijke plek is. Het is om meerdere redenen goed. Het is bijvoorbeeld heel erg goed voor de ontwikkeling en vaardigheden. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van een opvang langdurig effect op de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek is ook gebleken dat de sporen ervan zelf nog zichtbaar zijn op 18 jarige leeftijd. Het heeft dus zeker effect op de ontwikkeling. Het effect is langdurig. Het effect op de ontwikkeling is positief. Het is wel belangrijk dat je een goed verblijf voor je kind hebt. Het is namelijk van groot belang voor de sociale ontwikkeling vaardigheden. Thuis is de omgeving heel anders dan op een opvang. Ze doen daardoor andere ervaringen op dan thuis. Ze leren hoe ze met mensen om moeten gaan. Niet alleen met volwassenen maar ook met andere kinderen.

Stimulatie van de algehele ontwikkeling

Een goede opvang is niet alleen goed voor de sociale ontwikkeling van een kind maar ook voor de algehele ontwikkeling. Het is goed voor alle ontwikkelingsgebieden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de motorische ontwikkeling. De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door de vele activiteiten die worden gedaan. Het cognitieve vermogen wordt ook gestimuleerd door de leerzame dingen die er worden gedaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het lezen van een boek, het zingen van liederen of het schrijven van een gedicht. Dit zijn dingen die heel goed zijn voor de ontwikkeling. 

Goede kinderdagverblijf

Ben je opzoek naar een goede kdv voor je kind? Dan ben je aan het juiste adres bij kdv de groene tuin. Ze zijn gevestigd in Rotterdam. Als je in Rotterdam woont dan komt dit dus goed uit. Bij Kdv de groene tuin werken specialistische pedagogische medewerkers die veel verstand hebben van het vak. Het werken met kinderen is iets dat niet iedereen zomaar kan doen. Het is heel belangrijk dat het wordt gedaan door mensen die er veel verstand van hebben. Kdv de groene tuin heeft heel veel ervaring. Het is de perfecte plek als jij je zoon of dochter een leuke opvang wilt geven. Iedereen wordt ook gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.