Eurprivacy.nl
Image default
Dieren

Bescherming voor het paard

Naast dat het belangrijk is dat u zich zelf beschermd wanneer u aan het paardrijden bent. Is het ook van belang dat u het paard beschermt. Dit kan op verschillende manieren. Zo zijn er voor paarden beenbeschermers die het been van het paard beschermen bij onder andere springwedstrijden. Maar daarnaast is het ook van belang dat je een zadel om doet bij het paard. Dit zit een stuk comfortabeler en voor het paard is het ook een stuk fijner. Lees in deze blog meer over beenbescherming en over een zadel.

Beenbescherming en zadel

De bescherming is belangrijk, zowel voor u als voor het paard. Naast dus u veilig wilt rijden, moet het paard zich veilig voelen en moet hij zeker ook beschermt worden. Wanneer je samen met een springwedstrijd mee doet is het vanzelfsprekend dat je bescherming om doet bij het paard. Wanneer het paard namelijk een balk aanraakt kan dit soms wel eens hard aan komen. Wanneer je bij je paard een paar beenbeschermers om doet heeft hij hier minder last van. Daarnaast vindt niet elk paard het fijn dat iedereen maar op hem zit. Het is niet heel comfortabel voor het dier, maar ook niet voor de berijder. Daarom is het handig om gebruik te maken van een zadel. Dit geeft u als ruiter een stuk comfort en voor het paard is het ook een stuk prettiger.

Ruitersportzaak de Paardengruiter

Bij ruitersportzaak de Paardengruiter kan je terecht voor alle hulpmiddelen die je nodig hebt wanneer je aan het paardrijden bent. Zo verkopen ze beschermingkleding voor de ruiter, maar verkopen ze ook beschermingsmiddelen voor het paard zoals: Beenbescherming, Oornetjes en een zadel. Ook kan je voer kopen voor het paard en verzorgingsmiddelen. Voor alle benodigdheden die je nodig hebt bij paardrijden kan je dus terecht op de website van de Paardengruiter (paardengruiter.nl).