Eurprivacy.nl
Image default
Kinderen

Spelen op een regenachtige dag

Op een regenachtige dag kun je de kinderen moeilijk naar buiten sturen, maar gelukkig is er genoeg kinderspeelgoed om binnen de dag te spenderen. Er zijn allerlei activiteiten die je samen met je kinderen kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld samen een hut bouwen van kussens en dekens, of de hele dag met de lego bouwen, of juist lekker creatief knutselen. Ook kun je een lasergame potje organiseren en een vriendje of vriendinnetje uitnodigen, mits je de nodige materialen in bezit hebt. Er is binnen altijd genoeg te doen en te bedenken, en de kinderen zullen vast graag mee doen!

Samen spelen met speelgoed

Een sombere dag en een slecht humeur kunnen snel weer geklaard worden als je een vriendje of vriendinnetje uitnodigt om te komen spelen. Er zijn veel activiteiten die de kleintjes samen kunnen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld met de Lego enorme bouwsels maken of de hele dag met de Lego spelen. Een ander creatief idee zijn raamstiften. Deze kunnen online besteld worden of opgehaald worden in de plaatselijke winkel. Raamstiften zijn, zoals in de naam aangegeven staat, bedoeld voor het raam en kunnen weer makkelijk uitgewist worden. Laat de kinderen eindeloos tekenen en doe vooral ook gezellig zelf mee. Ook kun je de classics organiseren, zoals een film kijken of verstoppertje doen.

Individueel plezier voor kinderen

Heb je het zelf erg druk met werk en kan er geen enkel vriend of vriendinnetje spelen, dan zijn er ook genoeg leuke activiteiten om individueel te doen voor de kinderen. Zelfstandig spelen leert de kinderen zelf na te denken of oplossingen te vinden en stimuleert groei op verschillende gebieden (cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel). Kinderen kunnen zelf spelen met de poppen of Lego, een lange treinbaan bouwen en hier de hele dag met een trein op rijden, of eindeloos kleuren. Ze kunnen uiteraard ook een boek lezen of televisie kijken. Wil je ze nou een beetje laten helpen, zet dan een muziekje aan en laat ze de rommel bende in hun slaapkamer opruimen.