Eurprivacy.nl
Image default
Kinderen

Beste manier om kinderen buiten te laten spelen

Veel kinderen in Nederland vinden het lastig om zich te vermaken in de tuin. Zeker als het gaat om een kleine tuin. Het gaat nog wel als kinderen heel jong zijn, maar worden ze wat ouder dan hebben ze een stuk minder trek in het buitenspelen. Hoe kun je kinderen toch warm maken om buiten te spelen? Dat kan met een Berg Buddy.

 

Voordelen van buiten spelen

Het krijgen van dagelijkse frisse lucht is enorm belangrijk voor kinderen. Het is natuurlijk heel gezond, maar het verkleint ook de kans op ziektes zoals de griep. Ook wordt het hoofd leeg gemaakt na intensieve schoolwerkzaamheden. Zorg ervoor dat alle speelgoed eenvoudig te vinden is zodat kinderen snel aan de slag kunnen. Maak bijvoorbeeld gebruik van invitation to play. Hiermee wordt bedoeld dat je een speelgoed zodanig neerzet dat het uitnodigt om te spelen. Ook kan je met je kind eerst met iets spelen zodat ze herkennen hoe leuk het was.

 

Maak gebruik van balspellen

Balspellen is ontzettend leuk om te doen en je kinderen kunnen er actief mee bezig zijn. Zo heb je catchball, wat heel makkelijk in bijvoorbeeld een kleine tuin te doen is. Of een potje hockeyen of voetbal is ook heel leuk en een actieve bezigheid. Beschik je niet over zo’n grote tuin dan kun je oefenen met bijvoorbeeld spelletjes zoals panna en hooghouden. Daarnaast zijn leuke balspellen swingball of tennispaal. Of wat te denken van het ouderwetse jeu de boules? Ook hier heb je niet heel veel ruimte voor nodig en kunnen je kinderen makkelijk in je tuin doen.

 

Spring spelletjes

Naast balspellen zijn spring spelletjes ook heel leuk voor kinderen en een goede actieve bezigheid. Zo heb je voor touwtje springen weinig nodig. Beschik je over een schutting dan kun je een springtouw daar aan vastmaken en heb je niet meer dan twee personen nodig. Ook kun je in je tuin in hinkelpad uitstippelen of een springparcours bedenken. Maak er een wedstrijdje van en wie het verst komt wint de wedstrijd. Of wat te denken van het stuiteren met een skippybal? Heel ouderwets maar blijft altijd leuk om te doen voor de kids.

 

Creatief zijn met foto’s maken

Als kinderen al wat ouder zijn vinden ze het heel leuk om van alles te fotograferen. Dat kun je heel mooi doen in en rondom de tuin. Laat je kids foto’s maken van elkaar, vogels, huisdieren, planten etc. De tuin kun je als onderwerp gebruiken of als een achtergrond. En zijn ze klaar met foto’s maken dan kun je ze in de app creatief gaan bewerken. Dit soort activiteiten zijn heel leuk om te doen en zorgen ervoor dat je kinderen creatief blijven.