Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Trouwjubileums

Tegenwoordig vieren we naast verjaardag ook onze trouwdag. Elk jubileum heeft zijn eigen naam. Zo noem je een 1 jarig jubileum een katoenen huwelijk. Zo noem je een 5 jarig jubileum een houten huwelijk en een 10 jarig jubileum een tinnen huwelijk. Zo heeft elk jaar zo’n beetje een eigen naam en worden de speciale jaren gevierd. Zo organiseren mensen die 1 jaar getrouwd zijn vaak een feestje, maar ook wanneer mensen 5, 12 ½ , 20, 25, en 50, 60, 70 jaar getrouwd zijn. Deze feesten worden elk jaar uitbundiger gevierd. Zodoende is het 25 en 50 jarig jubileum vaak het grootst. En voor deze speciale jaren willen de gasten vaak een speciaal cadeau geven en naar mate alles langer wordt, zijn de feesten groter. Lees in deze blog nog meer over trouwjubileums.

Waarom vieren?

Het wordt steeds meer een gewoonte om de trouwdag te vieren. Dit gebeurd meestal jaarlijks, maar na 12 ½  jaar, 25 jaar en 50 jaar wordt dit steeds groter uit gepakt. Dan organiseert men vaak een feest. Het koperen huwelijk (12 ½ jaar) is het meest voor komend jublileum. Dit wordt zodoende vaak gevierd met een leuk feest. Nog specialer is het als iemand 50 jaar getrouwd is. Dan wordt dit groots feest en ook krijgt het huwelijkspaar vaak speciale cadeau’s.

50 jarig jubileum

Voor mensen is het heel speciaal als er een 50 jarig jubileum gevierd wordt. Dit komt namelijk niet vaak voor. In deze tijd zijn er namelijk nog veel scheidingen of er overlijd één van de echtgenoten. Daarom is het heel speciaal als het huwelijkspaar dit wel haalt. Hierdoor wilt men het paar origineel bedanken. Een tijdschrift van Jilster is daarom zeker een aanrader. Je maakt je eigen tijdschrift, verzint zelf de content en je bepaald zelf wie er een aandeel in mogen hebben. Neem een kijkje op jilster.nl voor meer informatie over dit originele cadeau!