Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

De aspecten van het pakket versturen

Er zijn verschillende aspecten die komen kijken als je een pakket versturen buitenland wil doen. Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt zijn de verzendkosten pakket. Er zijn echter nog wel meer dingen waar je rekening mee moet houden. Als je een pakket ontvangt vanuit het buitenland dan is een van de dingen waar je rekening mee moet houden invoerrechten.

De goederen die je vanuit het buitenland ontvangt komen eerst allemaal nog langs de douane. Vaak doet het post of koeriersbedrijf dat het transport uitvoert de aangifte bij de douane. Het is belangrijk dat duidelijk is wat er precies in het pakket zit en er moet een waarde op staan en wat voor goederen het pakket bevatten. Er kunnen verschillende extra kosten bovenop de oorspronkelijke prijs van het pakket komen. Hierbij moet denken aan inklaringkosten. Dit zijn de kosten die het koeriersbedrijf heeft moeten maken voor de aangifte bij de douane. Daarnaast zijn er nog de afhandelingskosten. De afhandelingskosten zijn de kosten voor eventueel ander werk dat gedaan moet worden gedaan bij het post of koeriersbedrijf. Daarnaast komen er ook nog belastingen bij kijken. Hierbij moet je denken aan invoerrechten die erbij komen, maar ook btw, omzetbelasting of accijns die betaald moeten worden. Het percentage belasting dat betaald moet worden verschilt natuurlijk per product, zodat dat normaal ook verschilt per product.

Het is daarnaast ook belangrijk wat je laat versturen vanuit het buitenland naar Nederland. Er zijn namelijk ook producten die je niet zomaar in Nederland kunt krijgen vanuit het buitenland of die er sowieso niet inkomen. Voor sommige heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig. De producten die je niet zomaar in kunt voeren zijn tabaksproducten, nagemaakte artikelen, dieren en planten, maar ook geen planten, bloemen, groenten, fruit, wapens en munitie. Er is dus nog een hoop waar je rekening mee moet houden.

http://www.cheapcargo.com