Eurprivacy.nl
Image default
Kinderen

Antislipsokken voor kinderen veilig idee

Nu het zomer is, is het natuurlijk extra warm om in schoenen te lopen. Maar dit is natuurlijk niet te voorkomen want op het werk en onderweg kun je nou eenmaal niet altijd op slippers loppen. Om toch een beetje comfortabel met schoenen in de zomer te lopen zijn er speciale sokken te koop die veel vocht en warmte absoberen. Bovendien werken deze sokken vaak verkoelend waardoor je voeten het minder zwaar te voorduren hebben.

In de zomer lopen ook meer mensen op sokken door hun huis. Dat zit minder warm en bovendien vinden veel mensen het prettig om thuis meteen die knellende schoenen uit te doen. Toch gebeuren er elk jaar nogal wat ongelukken thuis doordat mensen die op sokken lopen uit glijden. Sokken hebben namelijk niet zoals schoenen, een profiel aan de onderkant. Ze zijn dus behoorlijk glad. Dit in combinatie met een plavuizen vloer of eentje van laminaat kan voor zorgelijke situaties leiden.

De oplossing is vrij simpel: gebruik antislipsokken in huis. Deze hebben namelijk wel een profiel aan de onderkant zodat je met elke stap die je op de grond zet, een soort van grip hebt. Het profiel is meestal van rubber en voelt stroef aan. Antislipsokken worden veel gekocht voor kinderen omdat zij het meest vaak vallen. Maar eigenlijk zou elke leeftijdscategorie deze sokken moeten dragen. Want ook ouderen vallen nog wel eens door glijden. Kies dus in de zomer voor antislipsokken in huis en in de winter voor dikke warme huissokken met zool profiel.