Eurprivacy.nl
Image default
Eten en drinken

De lekkerste groenten

Op het moment dat je op een snelle manier af wilt vallen, is het belangrijk dat je gezond eet. Je moet zorgen dat je veel groente binnenkrijgt, omdat hier over het algemeen geen tot weinig calorieën inzitten. Daarnaast bevatten groenten wel veel vitaminen. Afvallen moet wel op een lekkere manier kunnen, daarom geven we je in dit artikel voorbeelden van lekkere groenten.

Uien

Uien geven vaak een scherpe geur en smaak op het moment dat ze niet zijn verwarmd. Deze scherpte komt door de vele voedingsstoffen die er in een ui zitten. Dagelijks een ui eten is zeer gezond. Daarnaast zijn uien het hele jaar door verkrijgbaar en kunnen ze goed bewaard worden.

Uien bevatten vitamine C, mangaan, kalium, foliumzuur, thiamine en vitamine B6. Let er bij het koken van uien op dat je niet te veel buitenste lagen verwijderd. Hier zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in.

Rode kool

Rode kool wordt het meest gebruikt in warme maaltijden. Maar daarnaast is rode kool gesneden ook ontzettend lekker. Je kunt het dan zien als een soort van salade. Voeg hier dan nog wat olie, azijn en zout aan toe. Rode kool is verkrijgbaar in de winter, herfst en zomer. Je kunt het dus het hele jaar door vers in de winkel krijgen. In de zomer kun je er een lekkere salade van maken en in de winter kun je het gebruiken in een winterse maaltijd.

Spinazie

Door spinazie krijg je een betere gezondheid. Popeye wist het natuurlijk al, want hij kreeg hier grote spierballen van. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Spinazie kun je het beste eten in de zomer en in de lente. Dan is de prijs namelijk het laagst.

Sla

Er is niks zo lekker bij een zomerse maaltijd dan een salade. In sla zitten geen vitaminen. Dit is de reden dat veel mensen het niet eten, maar ze vergeten dat er ook geen calorieën inzitten. Bij het afvallen is het dan ook goed om er veel van te eten. Het voordeel van verse sla is dat je het goed kunt variëren met andere maaltijden.