Eurprivacy.nl
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking, het kraken van sloten.

Je ziet het weleens voorbij komen in actie films.. Iemand weet zomaar binnen luttele seconden met een verborgen haarspeld het slot te openen en zo te ontsnappen uit een gevangenis.

Alhoewel het erg overdreven is, zoals bijna alles in een actie film. Is dit wel daadwerkelijk gebaseerd op iets dat mogelijk is. Het is echter lang niet zo praktisch inzetbaar als dat de films doen denken.

 

Lockpicking als sport?

Het is in Nederland zelfs een officiele sport en wordt beoefend door honderden fanatiekelingen. Het kan vergeleken worden met het oplossen van een soort van geavanveerde 3D puzzel maar dan geblinkdoekt.

De pinnentjes binnen in het slot zijn maar enkele milimeters groot en moeten ook maar slechts enkele milimeters verschoven worden. Het is een zeer vernuftigde bezigheid waar veel oefening voor nodig is om goed te worden.

Maar zelfs met veel oefening is er nooit de zekerheid dat je een slot ook daadwerkelijk open krijgt. Lockpickers zitten soms uren, dagen, weken of zelfs maanden te priegelen met hetzelfde slot. Om deze open te kunnen krijgen.

 

Misbruik van Lockpicking?

Sommige mensen zijn direct bezorgd om te horen dat deze sport vrij beoefend kan worden in Nederland. Maar deze zorgen zijn vaak gebaseerd op een onbekwaamheid.

Deze mensen hebben zelfs nooit lockpicking beoefend en weten niet zo veel over beveiliging.  Als je namelijk alleen maar kijkt naar de feiten en je niet laat beinvloeden door films.

Dan kom je er snel genoeg achter dat lockpicking echt niet de beste manier is om een slot snel te openen!
 
 

 

https://lockpickcentrum.wordpress.com/2015/12/02/lockpicks/