Eurprivacy.nl
Image default
Alarmsysteem

Introductie tot Sloten

Sloten zijn een belangrijk deel van ons leven. In ons dagelijks leven zijn we zeer afhankelijk van sloten. We gebruiken ze meer dan dat we ervan bewust zijn.
 
Elke dag wanneer we naar ons werk gaan en elke nacht wanneer we slapen. Sloten staan altijd paraat om onze veiligheid te waarborgen. Niet alleen op onze woningen maar ook op onze auto’s, brommer, fietsen, brievenbussen en ga zo maar door.
 
Voor al deze verschillende toepassingen zijn er ook verschillende soorten sloten meer geschikt dan andere. Maar er is een slot systeem wat al duizenden jaren vrijwel onveranderd is gebleven en welke we het meeste gebruiken van allemaal. Namelijk het pin tumbler slot systeem.
 

Pin Tumbler

Het pin tumbler slot systeem is een systeem dat gebruikt maakt van minscule pinnetjes. Deze pinnetjes moeten allemaal op een bepaalde positie komen te staan om opening van het slot toe te staan. Met een sleutel die specifiek aan sluit op de pinnen kunnen de pinnetjes naar de juiste positie gebracht worden. Zo kan het slot open gedraait worden.


 
Veel mensen denken dat dit type slot alleen in cilindersloten voor komt. Maar dat is niet waar. Het komt namelijk ook voor in hangsloten en veel andere soorten sloten.
 

Hangsloten

Bij hangsloten is het alleen het systeem eromheen dat ander is. Maar het binneste deel is wel gewoon een pin tumbler systeem.
 
Hangsloten zijn een zeer fascinerend stukje techniek. Er is veel over nagedacht en alles zit zeer compact en stevig in een efficient pakketje. De beugels van een hangslot worden door een of twee palletjes vast geklemt welke alleen kunnen worden ontmanteld door de sleutel te draaien.
 
Dit is natuurlijk alleen mogelijk met een sleutel. Ten minste dat is de bedoeling. Maar er zijn mensen die het als een sport zien om sloten schadeloos te kunnen ontmantelen. Deze sport noemt men lockpicking.
 

Lockpicking

Zoals ik al zei is lockpicking dus een sport. Veel mensen hebben er moeite mee om dit te geloven omdat ze denken dat er veel criminelen deze sport willen misbruiken. Ze er dus van overtuigd dat de mensen die lockpicking beoefenen een dubbel motief hebben.
 
Echter zijn de meeste technieken van lockpicking niet de makkelijkste, niet de betrouwbaarste en niet de snelste technieken om een slot te openen. In de meeste gevallen is het namelijk veel makkelijker om een slot te openen met schade.

 
Lockpickers doen er vaak namelijk erg lang over om een slot te openen met lockpicking technieken. Dit vinden ze niet erg want het gaat niet om de praktische toepassing van de methodes. Maar het gaat om het kunnen bemeesteren van zeer geavanceerde technieken. Lockpicking is zo moeilijk dat het als een kunde wordt gezien.
 
Alleen met veel toewijding, geduld en oefening zal men in staat zijn om een slot te openen met lockpicking. Maar zelfs met al die eigenschappen is er nooit zekerheid dat het ooit lukt. Het is dus niet op de praktijk gericht. Maar het gaat echt om het aangaan van de uitdaging en het te slim proberen af te zijn van een geavanceerd slot systeem.
 

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/