Eurprivacy.nl
Image default
Alarmsysteem

Wat is de toekomst van huisbeveiliging?

We leven anno 2018 in een tijdperk van onbeperkte technologische vooruitgang. Met grote bedrijven die regelmatig nieuwe gadgets uitbrengen en mobiele telefoons steeds krachtiger worden dan een thuiscomputer, wat betekent dat voor de toekomst van de huisveiligheid?

Drones

Deze kleine vliegende machines begonnen met een cool vliegend speelgoed dat de meeste kinderen (en volwassenen) met kerst wilden, maar ze zijn hard op weg een must have tool te worden. Amazon test de levering door drone en het leger heeft ze al jaren gebruikt. Het lijkt erop dat in de toekomst drones kunnen worden gebruikt om je huis te beschermen. Met behulp van sensoren die ujerondom je eigendom plaatst, kunt je beweging, trillingen en geluid detecteren, zodat je een 360 graden beeld krijgt van wat er in en om het huis gebeurt. Dus als een van de sensoren afgaat en je wilt controleren of het een vos is of iets sinister, dan kun je de drone inzetten om te onderzoeken en een live video terugsturen.

De drone kan zelfs een ongewenste bezoeker, zoals een vos of das afweren door middel van zwaailichten en een waarschuwingsgeluid. Of als je ontdekt dat je partner thuiskomt van zijn werk, kan de drone ze naar de voordeur leiden met een laag niveau licht.

Op geluid gebaseerde kunstmatige intelligentie

Er is een nieuw inbraakalarm op de markt: The Cocoon. De grootte van een cricketbal, de Cocoon luistert naar de alledaagse geluidspatronen van je huis, om een ​​beeld van je leven te maken. Cocoon kan het verschil leren tussen thuiskomen van je werk, je hond die aan het rondscharrelen is of als er iets ongewoons gebeurt, zoals een inbraak.

Deze slimme machine maakt gebruik van geluidsgolven op laag niveau (infrageluid) die menselijke oren niet kunnen detecteren. Infrageluid wordt veroorzaakt door beweging en reist door de muren en vloeren van je huis, dus door het te detecteren kon Cocoon zelfs zeer subtiele activiteit detecteren, zoals een hand tegen het glas van je raam. Het is gebaseerd op het concept dat je kunt zien wie er door de voordeur komt zonder te kijken, of dat je kunt zien welke van je kinderen de trap opkomt, gewoon door het geluid van hun voetstappen.

Gezichtsherkenningssoftware

In 2011 werd in Rotterdam een ​​proefproject uitgevoerd dat het gebruik van camera’s voor gezichtsherkenning in de detailhandel vertraagde. Een klant belt op de deurbel van een high-end juwelier en meteen scant de camera zijn gezicht en kruist hij zijn imago met een lijst van bekende winkeldieven van de plaatselijke politie. De winkelier wordt verteld dat deze man een politiedossier heeft voor winkeldiefstal, dus laat hem niet binnen. Dit was al in 2011, dus het lijkt logisch dat het niet lang zal duren voordat we dezelfde technologie in onze eigen huizen gebruiken.

 Er zijn al camera-deurbellen gekoppeld aan je telefoon, zodat je kunt zien wie er bij je voordeur staat. Maar dit zou een stap verder gaan door je te vertellen of de man die beweert van een energiebedrijf te zijn eigenlijk een crimineel is. Er kunnen een paar knikken zijn om uit te strijken voordat je een deurbel voor gezichtsherkenning bij Amazon kunt kopen, waarbij gegevensbescherming er één is.

Laatste technologie camera’s

Dit is niet echt een apparaat van de toekomst, maar een camera die nu al te koop is. De Nest is een slim camera-apparaat waarmee je je telefoon hebt verbonden. Je ontvangt een melding als de Nest vermoedt dat iemand zich in je  eigendom of daarbuiten bevindt. Je kunt de feed controleren en zien of er iemand rondsluipt. Je kunt dan rechtstreeks in de app praten met de indringer en ze wegjagen. Het zal je ook helpen de inbrekers te vangen, door je een duidelijk beeld van hun gezicht te geven.

De Nest maakt ook valse alarmen tot het verleden, de algoritmen kiezen de activiteit uit waar je om geeft. Je kunt je meldingen personaliseren door een speciale melding in te stellen voor wanneer de Nest Cam Outdoor voelt dat iemand de trap oploopt of een hoofd in het frame verschijnt. Of je kunt een melding ontvangen als er iets gebeurt in een door jou opgegeven zone, bijvoorbeeld rond een deuropening of een fietsenrek.

Je kunt het Nest ook verbinden met gloeilampen en zonwering zodat het lijkt alsof je thuis bent, ook als dat niet het geval is. Systemen zoals deze zijn de toekomst, door verbinding te maken met apps op onze telefoons en met relatief kleine apparaten in huis.

Slimme deursloten

De Yale Smart Door Lock is een ander item dat je momenteel kunt kopen en heeft iets weg van een James Bond- achtig snufje. Yale geeft je de vrijheid om uw voordeur te beveiligen zonder het gebruik van sleutels.

Er zijn veel manieren om je deur te openen, bijvoorbeeld via een pincode, afstandsbediening of zelfs met je smartphone (via de app). Met de slimme deursloten van Yale kunt je je deur op afstand openen, waar je ook bent. Een functie die handig is voor het binnenlaten van gasten, schoonmakers of verzorgers. Als een familielid een sleutel verliest of zijn code vergeet, kunt je hem of haar vanaf je smartphone toegang verlenen. Een bonus is dat je bij kunt houden wie er door je deur gaat en wanneer.

Terwijl je wacht totdat de nieuwste technologie beschikbaar is voor het gemiddelde huishouden, zijn er veel dingen die je kunt doen om je huis veiliger te maken. Begin je liever laagdrempelig bij het begin of laat je liever een professional meekijken? Dan ben je bij Lock Secure aan het juiste adres. Lock Secure is een betrouwbare en gerenommeerde slotenmaker en is SVG geregistreerd en SKG gekeurd. Ondanks zijn roots heeft deze slotenmaker Rotterdam niet uitsluitend als werkgebied maar is actief in heel Nederland. Bekijk de website voor meer informatie over deursloten en huisbeveiliging an sich.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam