Eurprivacy.nl
Image default
Mode en Kleding

Het perfecte plaatje

Tegenwoordig is niks meer goed, ben je dun dan ben je te dun en ben je iets voller ben je meteen dik. Iedereen is mooi op zijn eigen manier en gelukkig lijken we allemaal niet op elkaar. Op de sociale media platvormen van tegenwoordig zien we alleen maar meiden met het perfecte zandloper figuur. Zonder ook maar een vetje of vlekje op het hele lichaam. Dit is niet natuurlijk want de meiden hebben of veel plastisch chirurgie gehad of bewerken hun foto’s. hier zijn genoeg documentaires op Netflix over te vinden of filmpjes op YouTube. Niemand is perfect en iedereen vind weer iets anders mooi. Laat je niet onzeker maken door alle foto’s die je voorbij ziet komen op je tijdlijn, want meer dan de helft is niet echt.

 

Het fenomeen plus-size

Vaak zie je plus-size kleding voorbij komen op webshops en in de fysieke winkels. Maar wat is plus-size nou precies? Het betekent eigenlijk grote maten kleding. Maar waarom moeten wij over al een label aan moeten hangen? Waarom kan een Zara of een H&M niet in het normale rek ook grote maten kunnen hangen maar moet dit perse op een aparte afdeling? Hier zullen we nooit achter komen en waarschijnlijk zal dit ook nooit veranderen. Een ander verhaal zijn bijvoorbeeld bh’s in grote maten, alle borsten zijn verschillend en de een heeft een grotere cup dan de ander. Het is juist fijn voor mensen die grotere borsten dan een gemiddelde vrouw een speciale plek heeft voor bh’s. een Hunkemöller bijvoorbeeld verkoopt geen grote maten bh’s.

 

Plus-size kleding

Plus-size kleding is niet perse kleding die voor de vollere mensen is, maar vooral voor de vrouwen die grotere rondingen hebben. Denk hierbij aan bredere heupen, grotere bosten en ga zo maar door. Het is bijvoorbeeld een broek in de maat S maar bij de heupen is extra ruimte gemaakt zodat het wel nog mooi zit. Een vrouw van 1.60 m heeft meestal maat S, als ze brede heupen heeft moet ze voor die ruimte al snel een broek in M of soms zelfs L kopen. Door de extra ruimte bij de heupen is dit niet meer nodig.

https://www.annavanrode.nl/grote-maten-bh.html