Eurprivacy.nl
Image default
Internet marketing

Een goede manier om de gevoelens van een ouder kind te begrijpen als een broer of zus verschijnt

marketing book

Een van de redenen waarom kinderen uit hetzelfde gezin wreed tegen elkaar zijn, is jaloezie. Het is geen geheim. Een schoppen een schoppen noemen is echter één ding, maar je echt voorstellen wat een ouder kind voelt als er een nieuw gezinslid verschijnt, is iets heel anders. We bieden aan om te dromen.

De man bracht een nieuwe vrouw mee naar huis: „Kijk, lieverd, we hebben een nieuwe vrouw! Kijk eens hoe charmant ze is! ” Je nieuwe vrouw krijgt je Franse cosmetica en mooie nieuwe kleren. De omringende mensen beginnen het gesprek met “Oh, wat een lieve nieuwe vrouw, kijk maar!”. (Mannen kunnen zich een soortgelijke situatie voorstellen waarin een vrouw een nieuwe echtgenoot in huis haalt.) Wat voel je? Hoe lang ga je mee?

Het kind ervaart het uiterlijk van een nieuw gezinslid op ongeveer dezelfde manier. Niet hij, maar een pasgeboren baby krijgt volop aandacht van de ouders. Het hangt van het kind af of de reis naar McDonald’s zal plaatsvinden of zal mislukken vanwege grillen. Iedereen bewondert en raakt de baby aan, terwijl het oudere kind vaak neerbuigende klopjes op de schouder krijgt en het valse “Oh, hoe ben je opgegroeid!”.

Het is niet verwonderlijk dat het oudere kind de jongere ziet als de bron van zijn mislukkingen en problemen. Maar wat te verbergen: soms streven jongere kinderen er zelf op alle mogelijke manieren naar om hun ouderen uit balans te brengen. Beide kanten zijn goed!

Het is de taak van ouders om kinderen te leren hun negatieve gevoelens te uiten zonder pijn te veroorzaken!

Dit kan als volgt worden bereikt:

  • Ontken de gevoelens van het kind voor de zus of broer niet, maar erken ze. ‘Ben je boos op hem vanwege het kapotte slot?’
  • Vertel wat het kind zou willen. ‘Je zou willen dat ze je beter kon behandelen.’
  • Help uw kind vijandige gevoelens te richten op symbolische of denkbeeldige objecten. ‘Maak een tekening die je gevoelens uitdrukt of schrijf een brief aan je zus.’

Stop met ongepast gedrag. Laat de kinderen zien hoe u het probleem kunt oplossen zonder elkaar aan te vallen. “Geen gevechten! Zwaai niet met je vuisten, maar vertel je zusje dat je niet zo van spelen houdt ‘of’ Zeg hem in plaats van te vloeken rustig hoe je je voelt ‘.

Soms maken ouders fouten bij het verwoorden van de gevoelens van een kind. Na gezegd te hebben: “Het lijkt erop dat je je zus echt haat”, zou je voor de bevestiging kunnen staan: “Ja! Ik haat! ” Het is beter om te zeggen: “Je hebt moeilijke gevoelens voor je zus: soms speel je graag met haar, en soms is ze vreselijk irritant!”

Als de zoon het niet eens is met de mening van zijn broer, vragen de ouders: “Zou je het leuk vinden als ze hetzelfde met jou deden?” Het kind zwijgt en begint boos te worden omdat het in een absurde situatie wordt gebracht. Druk uw gedachte bevestigend uit: “Ik weet zeker dat u zich in de plaats van uw broer kunt voorstellen.” 

Kinderen hebben gewoon iemand nodig om te stoppen met hun gedrag dat onaanvaardbaar is in relatie tot een ander, en tonen adequate manieren om emoties te uiten en relaties op te bouwen.

“Door erop te staan ​​dat broers en zussen van elkaar houden, vergroten we hun vijandigheid alleen maar. Door het bestaan ​​van negatieve gevoelens te erkennen, stimuleren we het ontwaken van positieve gevoelens. “

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop

Gerelateerde artikelen

Wat doet een online marketing bureau

Het internet van nu is anders dan dat van 10 jaar geleden

Een linkbuilding pakket kiezen