Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Pakketjes versturen naar het buitenland

Je kunt vanaf bijna iedere plek op de wereld pakketjes versturen. Zolang je de pakketjes goed verpakt kun je ze over ter wereld heen sturen. Je kunt je pakketjes verpakken in een a4 envelop of een groter pakketje in een verzenddoos. Je zult de pakketjes goed moeten verpakken omdat ze anders niet worden aangenomen door de douane of je inhoud kan eruit vallen. Er zijn ook producten of andere middelen die je absoluut niet mag versturen naar het buitenland, dit kunnen de regels van het land zijn waar je het heen stuurt of algemene regels over de hele wereld.

 

Algemene regels pakket versturen

De volgende goederen en stoffen zijn in elk land wettelijk verboden om te versturen. Parfum en aftershave, batterijen, spuitbussen zoals deodorant, handgels op basis van alcohol of met gevaren teken licht ontvlambaar.  Gassen zijn ook verboden zowel brandbaar en niet brandbaar, brandbare vloeistoffen, brandbare vaste stoffen, oxiderende stoffen en organische perioxiden, giftige en infectueuze stoffen, radioactieve materialen, bijtende stoffen, bedwelmende middelen, lithium(batterijen) en magneten, accijnsgoederen, wapens (die onder de Wet Wapens en Munitie vallen), ontplofbare stoffen en goederen, pornografische materialen, menselijk en dierlijk materiaal en levende dieren. Veel landen hebben naast deze algemene lijst nog een eigen aanvulling op de lijst van verboden goederen en stoffen. Op internet vind je makkelijk de aanvullende lijst per land. Ook staan er in de lijst de goederen of stoffen die onder voorwaarden verstuurd moeten worden.

 

Veranderingen

Verstuur je weleens een goederen gefrankeerd met een postzegel naar het buitenland? Vanaf 1 januari 2020 kan dat niet meer zomaar, ongeacht de waarde van het product. Door veranderingen in de internationale regelgeving moet er een strikt onderscheid gemaakt worden tussen goederen en brieven. Het is dus niet meer mogelijk om een voorwerp in een envelop te versturen met postzegels. Voortaan verstuur je het als pakket zonder track & trace. Op die manier komt er altijd een verzendlabel inclusief barcode op. Op 15 maart 2020 is er door de Europese Commissie een verordening gepubliceerd waardoor het exporteren van persoonlijke beschermingsmiddelen voorlopig verboden is. Voor consumenten en bedrijven betekent dit dat het versturen van persoonlijke beschermingsmiddelen naar landen buiten de EU via PostNL tot nader bericht niet meer is toegestaan. 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzenddozen/