Eurprivacy.nl
Image default
Onderwijs

CKV Workshop

ckv

CKV is sinds de tweede fase een verplicht vak op het voortgezet onderwijs. Scholen geven dit zelf vaak vorm door middel van beeldende kunst en kunstgeschiedenis. Leerlingen kunnen veel halen uit dit soort vakken, sommigen worden zelfs geïnspireerd om hier meer verdieping in te zoeken en maken hier later hun eigen werk van. Een mooie aanvulling op het ckv-aanbod van een school is het betrekken van externe partijen in het aanbod. Externe partijen, zoals Kleinkunstig, hebben verschillende expertises klaarliggen die zij kunnen overbrengen aan de leerling in de vorm van een workshop. Voor een school kan het namelijk lastig zijn om expertise te krijgen over een bepaald onderwerp naast alle vaste lessen die al gegeven moeten worden. Een beeldend vorming docent heeft al een heel jaar aan lessen wat hij/zij moet inplannen, de verdieping zoeken bij een specifieke discipline valt hierdoor vaak naast de agenda. 

CKV dag

Een mooie variatie van de het aanbod van Kleinkunstig is de CKV-dag. Dit project is er om in een dag veel verschillende disciplines te behandelen voor een grote groep leerlingen. De opzet hiervan is dat leerlingen zelf kiezen uit een selectie van workshops, deze workshops volgen ze gedurende de dag. Het leuke aan het zelf laten selecteren van de workshops is dat de leerlingen meer gemotiveerd zijn, ze mogen namelijk zelf hun invulling kiezen. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat de leerlingen steeds met andere leerlingen in de groep terecht komen, dit doet de sociale vorming van de school ook erg ten goede.

 

De workshopdocenten van Kleinkunstig zijn allemaal gespecialiseerd in hun eigen discipline en hebben vaak al ervaring met lesgeven. Veel van onze workshop docenten zijn zelfs nog actief in hun werkveld en kunnen veel ervaringen overbrengen aan de leerlingen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op onze website, er staat gegarandeerd een leuke workshop tussen voor uw leerlingen!http://kleinkunstig.nl