Eurprivacy.nl
Image default
Dieren

Heb jij de chip van je hond al geregistreerd?

Een nieuwe hond in huis is heel erg leuk, je moet wel ook nog even wat dingen regelen. Één van die dingen is het registreren van de hond. Dit is in Nederland verplicht, binnen veertien dagen na aankoop. Er zitten ook voordelen voor jezelf aan het registreren van je hond. Hier vind je hoe en waar je dit kan doen en wat deze voordelen zijn. 

Chipregistratie, hoe werkt dat?

Om een hond te kunnen registeren, heeft hij eerst een chip nodig. Dit gebeurt door een dierenarts. Er wordt een microchip ingebracht, ter grootte van een rijstkorrel. De hond zal hier vrijwel geen pijn aan beleven. Op deze microchip staat het chipnummer. Met het registratienummer kan je online verder. Bij een online huisdieren databank kan je de chip van de hond registreren. Je maakt eerst een account aan en kiest een abonnement voor een aantal jaar. Nadat je een account hebt maak je een profiel voor je hond aan. Je kan meerdere honden toevoegen aan je eigen account, je hoeft dus niet opnieuw een account aan te maken of abonnement af te sluiten. Op het profiel van een hond vul je de naam, geboortedatum en chipnummer in. Hiermee is de chip registratie afgerond!

Goed om te weten

Nog een paar dingen die belangrijk zijn bij een registratie. Een chip van je hond registeren maakt het makkelijker om hem terug te vinden als hij vermist is. Je kan dan op de website een vermissing aangegeven en ook dat de hond weer is gevonden. Voor dierenartsen en de dierenambulance is het ook handig als een hond is geregistreerd, zo weten ze hoe ze het baasje kunnen bereiken. Het is hiervoor wel belangrijk dat de gegevens kloppend zijn. Zorg dus dat je je profiel aanpast als er iets verandert in bijvoorbeeld je woonadres of telefoon nummer. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers van de online databank.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/