Eurprivacy.nl
Image default
Dieren

Alles over mierenhuis.nl

Iedere mier eet iets anders dan de andere mier, dit is afhankelijk van wat de omgeving waar ze in wonen en welk voedsel die omgeving kan bieden aan de mier. Een mier die leeft in het bos eet namelijk meer bessen en nootjes. Terwijl een mier in de duinen meer insecten eten. Als je mieren als huisdier houdt in een zo gehete mierenboerderij, dan eten de mieren wat jij ze geeft, dit kan dus verschillen van kleine besjes en insecten tot gewoon een paar druppels (suiker) water.

Wanner je je mieren in een boerderij wilt voeden, dan kan je het beste de bovenkant van de boerderij opendoen en met een pimpelt voorzichtig een paar druppels (suiker) water in en boerderij spuiten. Als je een bes of insect aan je mieren wilt voeren kan je die gewoon voorzichtig met je vingers in de boerderij leggen. Als je merkt dat het niet zo handig gaat met je vingers, omdat ze te dik zijn of omdat je te onhandig bent, kan je ook een pincet pakken en daarmee voorzichtig de bes of het insect in de boerderij leggen.

Als het voedsel eenmaal in de boerderij ligt, zullen de werkers van de kolonie het voedsel meenemen hun hol in. Meestal brengen ze het eten dan naar de koningin, deze gebruikt het dan om haar larven te voeden of om zelf genoeg voedsel te krijgen om eitjes te maken en te leggen. Wanneer zij hier klaar mee is mag de rest van de kolonie ook eten. Soms is zijn er bijvoorbeeld twee bessen. In dat geval gaat er een richting de koningin en de andere bes wordt al gedeeld en opgegeten door die andere mieren die het voedsel het hardste nodig hebben. Wanneer dat niet het geval is, dan wachten alle andere mieren netjes op hun beurt. Meer weten? Ga dan naar mierenhuis.nl