Eurprivacy.nl
Image default
Banen en opleidingen

Werkomschrijving van een verzorgende IG verpleegkundige

Wat is een verzorgende IG verpleegkundige?

Een verzorgende IG verpleegkundige zorgt voor de gezondheid en het welzijn van iemand die hulp nodig heeft bij dagelijkse taken en activiteiten. Uw ouder wordende geliefde heeft mogelijk een verzorger nodig vanwege een blessure, mobiliteits- of geheugenproblemen, ziekten of chronische aandoeningen die de dagelijkse taken uitdagender maken.

Afhankelijk van het niveau van de geboden ondersteuning, kan langdurige zorg een negatieve invloed hebben op de fysieke en emotionele gezondheid van de zorgverlener. Overweeg de toestand van uw geliefde en uw gezondheid en vaardigheden om te bepalen of thuiszorg passend is of dat er meer gespecialiseerde zorg nodig is.

 

Rol als verzorgende IG verpleegkundige

De rol van een verzorgende IG verpleegkundige is een belangrijke rol binnen het werken in de gezondheids- en sociale zorgsector. Je leidt, ontwikkelt en coördineert een team van zorgverleners om de hoogste normen van respect en zorg te bieden. Over het algemeen wordt ervoor gezorgd dat de waardigheid van de klanten te allen tijde wordt gehandhaafd.

De kwaliteiten van een verzorgende IG verpleegkundige zijn een belangrijk gebied waar recruiters naar op zoek zijn. Je moet een goede teamleider, communicator, luisteraar zijn, gefocust, toegewijd en betrouwbaar zijn.

De meeste zorgbedrijven hebben een kwalificatie van minimaal NVQ niveau 2 in Gezondheid en Sociale Zorg nodig voordat ze een persoon beschouwen die geschikt is voor de senior functie. Ook ervaring in de zorg vergroot uw kansen om ook als senior verzorger succesvol te worden.

Enkele van uw rollen en verantwoordelijkheden als senior verzorger zijn onder meer:

  • Assisteren bij de activiteiten van het dagelijks leven en persoonlijke verzorging.
  • Begeleiden van een team van zorgverleners, het bieden van ondersteuning en assistentie, het verstrekken van PBM’s en documenten wanneer dat nodig is.
  • Voer steekproeven uit bij thuiszorgers.
  • Voltooi beoordelingen en beoordelingen van servicegebruikers wanneer en wanneer dat nodig is.
  • Eventuele problemen melden aan het managementteam.
  • Voltooi en onderhoud verslagen van dagelijkse activiteiten, observaties en directe diensturen.
  • Zorg ervoor dat service wordt geleverd in overeenstemming met alle relevante beleidsregels, procedures en praktijken.
  • Voer taken uit zoals toegewezen door de geregistreerde manager
  • Woon introductie, interne trainingen en personeelsvergaderingen bij.

Er is een heel speciaal en toegewijd persoon voor nodig om een ​​senior verzorger te worden. Het is fysiek en emotioneel veeleisend, maar met de werkvoldoening die u krijgt, zal het de baan de moeite waard maken. Met de kwalificaties die je hebt en de ervaring die je opdoet tijdens je tijd als senior verzorger, biedt het je goede kansen om de carrièreladder in de zorg te beklimmen.

verzorgende IG verpleegkundige

Gerelateerde artikelen

Huisarts

Een interim inkoper inschakelen van deze specialisten

Op zoek naar een uitzendbureau Gemert