Eurprivacy.nl
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Illustrator

Recruiters vinden het vooral moeilijk wanneer ze creatieve posities moeten sluiten. Wat moet ik doen als mij wordt gevraagd een illustrator te zoeken? Allereerst: “ontwerper” is niet gelijk aan “illustrator” en vice versa. Ze kunnen een geweldig team vormen juist omdat hun competenties en vaardigheden verschillend en complementair zijn.

De illustrator tekent wanneer de ontwerper op zoek is naar een oplossing. Tegelijkertijd werkt de illustrator direct met emoties, de ontwerper – met de tools die ze oproepen. Een illustratie kan worden gekoppeld aan en complementair zijn aan tekst, of het kan op zichzelf een verhaal vertellen. De professionele gemeenschap erkent dat een goede illustrator met succes grafische esthetiek en moderne technologie moet combineren.

Elke kunstenaar heeft een herkenbaar handschrift, een professionele illustrator is commercieel ingesteld en weet in verschillende stijlen te tekenen. Maar dit is een creatief beroep, dus bepaal duidelijk KPI’s en motivatie in de wervingsfase, zodat er later geen misverstanden ontstaan. Benader het portfolio van kandidaten op een verantwoorde manier. Let op hoe het is gemonteerd, waar de ontwerper trots op is, of er vers werk is. Soms weerspiegelt het portfolio niet het volledige palet van de mogelijkheden van de illustrator, dus communiceer, stel vragen, misschien laten ze u voorbeelden zien van werken die niet in het portfolio staan.

Illustratoren werken eerder aan outsourcing of freelancen, omdat het personeel van zo’n specialist simpelweg geen vaste taken heeft. Illustratoren zijn te vinden in het personeel van een bureau of productiestudio, een mediakanaal, een uitgeverij, een website of game-ontwikkelingsstudio en soms in een groot productbedrijf. Ze storyboard commercials, maken infographics, illustraties voor websites en verpakkingen.

Vertrouw bij het kiezen van een kandidaat niet alleen op uw smaak, maar ook op de kwaliteit van de prestaties. Blijf niet hangen in het werk van een specifieke kunstenaar, evalueer zijn ervaring. Bel een art director, een medewerker met een designachtergrond, voor een gesprek.

Onze expert vertelt hoe illustratoren zich competent voorbereiden op het voorbereiden van een portfolio:

  • Als je je op je gemak voelt met meerdere stijlen en de verscheidenheid aan projecten niet wilt beperken, stel dan een paar portfolio’s samen en maak een werkende alias voor de experimentele techniek.
  • Wanneer u een portfolio van het bedrijf indient, selecteert u alleen uw beste werk, zonder compromissen of twijfel, en minstens 10 illustraties.

 Interview vragen:

  • Hoe kies je het project waarmee je wel / niet wilt werken? Zijn er criteria?
  • Wat inspireert jou?
  • Hoe begrijp je dat je je taak goed hebt gedaan?
  • Welke vorm van samenwerking is voor u het handigst? Waarom? Is het comfortabel om aan krappe deadlines te werken?
  • Hoe verdedig je je standpunt als je werk niet leuk is voor een klant of een manager?
  • In welke stijl werk je het liefst? Wat faalt u?
  • Welke gegevens heb je van mij nodig om te beginnen met het maken van een illustratie?

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/