Eurprivacy.nl
Image default
Banen en opleidingen

Machinebouwers vacatures: lees hier de laatste trends

Deze week vieren we de eerste Engineering Week van de jaren 2020 en laten we dit nieuwe decennium gebruiken als een kans om vooruit te kijken. Maar in plaats van ons te richten op afzonderlijke technologieën – robots, additieve vervaardiging, Industrie 4.0 en kunstmatige intelligentie – laten we eens kijken naar de top zeven implicaties van enkele van deze vorderingen in de komende tien jaar. Bekijk hierna de machinebouwers vacatures.

Autonomie 

Kunstmatige intelligentie zal het komende decennium waarschijnlijk gaan bepalen. Het heeft zijn voetafdruk al vergroot in engineering software, waar generatieve design toepassingen automatisch CAD ontwerpen optimaliseren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de functionele definitie van een onderdeel – inclusief de manier waarop het zal worden vervaardigd. Er staat ons nog meer te wachten.

 Softwareleveranciers ontwikkelen ook AI-systemen om ingenieurs te adviseren over materiaalkeuze en conformiteit. Ondertussen stelt RPA-software (robotic process automation) bots in staat om administratieve engineeringklusjes zoals het controleren van wijzigingsopdrachten, het beheren van stuklijsten en het zoeken naar mogelijkheden om onderdelen te standaardiseren voor meerdere producten, razendsnel af te handelen.

 In een Siemens-fabriek testen systemen automatisch printplaten terwijl centrale computers de gegevens analyseren om te zien of machines waarschijnlijk van de specificaties afwijken. 

AI duikt steeds vaker op in autonome systemen. Voorbeelden hiervan zijn voertuigen en drones, maar ook robots die onderdelen in fabrieken en magazijnen routeren (en op een dag misschien transportbanden zullen vervangen), en robots die geneesmiddelen en voorraden afleveren in ziekenhuizen. AI maakt een brede waaier van gesofisticeerde producten mogelijk die autonoom reageren op hun omgeving of gesproken commando’s. 

 In het komende decennium zal AI slimmer, sneller en veel nauwkeuriger worden. Maar eerst moet het een grote hindernis overwinnen: vertrouwen. Het zal nog het grootste deel van dit decennium duren voordat iemand vertrouwen heeft in een snelweg vol autonome auto’s of een miljoenen fabriek die zelf beslissingen neemt zonder menselijke ondersteuning.

Meer en betere big data

Iedereen heeft inmiddels wel van de term “big data” gehoord, maar de meeste toepassingen draaien op een relatief klein stroompje gegevens dat beperkt blijft tot een machine, een fabriek of feedback van een vloot producten in het veld. Dat is snel aan het veranderen, dankzij de groeiende proliferatie van internet of things (IoT)-sensoren die het steeds makkelijker maken om real-time informatie te verzamelen. Tel daarbij op de draadloze 5G-netwerken, die niet alleen de snelheid van datatransmissie met factoren van vijf tot honderd beloven op te voeren, maar ook veel lagere latentietijden hebben dan de bestaande 4G-netwerken. Wil jij aan de slag in de machinebouw? Bekijk de vacatures.

http://synsel.nl