Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Stap voor stap leren autorijden

Je bent 18 jaar geworden en wilt meer zelfstandigheid voor jezelf. Je besluit daarom om voor het autorijbewijs te gaan. Wanneer je nog nooit een gemotoriseerd voertuig hebt bestuurd, kan dit raar aanvoelen de eerste keer. Je kent bovendien nog niet alle verkeersregels en die zul je toch eerst moeten gaan leren. Het is dan verstandig om eens met een ervaren bestuurder mee te rijden. Aan deze persoon kun je al je vragen stellen met betrekking tot de besturing zelf, alsmede alle knopjes op het dashboard en stuur. Ook kan het handig zijn om eens een proefles bij een rijschool aan te vragen. Bij rijschool Zoetermeer bijvoorbeeld kun je al voor 29 euro een proefles aanvragen.

Het stappenplan

Het is verstandig om als eerste de theorie te leren. Lees het theorieboekje door en oefen de vragen in het boek en online, zodat je goed voorbereidt bent voor het examen. Als je hierna eenmaal in een auto stapt, ken je tenminste alle verkeersregels al. Maar ook de betekenissen van alle lampjes, tekens en knopjes in de auto.

Als je dan eenmaal voor het eerst mag gaan rijden, begin dan op een rustige plek. Een parkeerplaats is een goed voorbeeld. Oefen de eerste paar keer altijd overdag en later pas als het donker is. Zo leer je een goede basis te hebben met voldoende zicht. Verder is een rustige plek ideaal om even het gevoel van de auto te leren kennen. Hoe de auto remt, schakelt en versnelt verschilt namelijk ook per type auto.

Hierna ga je de weg op met andere weggebruikers. Het is vooral belangrijk om goed in je spiegels te kijken en richting aan te geven. Luister goed naar je instructeur en houd rekening met andere deelnemers van het verkeer. Als je al deze stappen volgt dan heb je al een goede basis gelegd voor het rijden met een auto.

https://drivercompany.nl/rijschool-zoetermeer/