Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Verschil tussen een zwemspa en een jacuzzi

Nu we steeds bewuster zijn van het belang van ontspanning, streven meer en meer landgenoten naar een deugddoend wellness gevoel, ook thuis. Dat is namelijk ons beste garantie tegen stress, een belangrijke oorzaak van allerlei gezondheidsklachten. Je eigen zwemspa en jacuzzi spelen hierbij een grote rol. De twee vertonen meer gelijkenissen dan verschillen. Om een juiste keuze te maken en maximaal te genieten moet je beiden wel herkennen. Kortom, wat zijn de verschillen tussen een zwemspa en een jacuzzi?

Wat is een jacuzzi?

Een bubbelbad of jacuzzi verwijst naar de achternaam van de broers die de ‘Jacuzzi’ bedachten. Begin twintigste eeuw  starten ze in Californië een bedrijf dat vliegtuigonderdelen en irrigatiesystemen ontwikkelde. Roy Jacuzzi, de derde generatie en zoon van Candido, kampte met een ernstige vorm van reumatoïde artritis. Hij ontwierp een draagbare pomp, die in een klassieke badkuip werd geïnstalleerd en een aangename stroom van water en lucht produceerde. Dat was meteen de basis van de huidige hydrotherapie zoals we die vandaag kennen van de spabaden met massagejets.

Wat is een spa?

Spa of Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aqua, staat voor wat “gezond door water”. Spa’s worden ook vaak gebruikt als benaming voor een kuuroord met meerdere baden voor ontspanningstherapieën. Een spa is een warmwaterbad uitgerust met massagestralen en jets en meestal ook een bubbel-mechanisme. Dat ontspant en is heilzaam voor je spieren en gewrichten. Een zwemspa kan zowel je fysieke als je mentale gezondheid verbeteren.

Combinatie zwembad en jacuzzi

Een zwemspa is de combinatie van een jacuzzi en een zwembad. Het zijn grote jacuzzi’s waarbij een tegenstroom systeem wordt ingebouwd. Dat stelt je in staat tegen de stroom in te zwemmen. Je kunt de watertemperatuur zelf instellen. In een zwemspa kun je zo (lange) afstanden afleggen in een kleine ruimte. Een zwemspa beschikt over alle technische snufjes van een zwembad zonder technische ruimte. Zwemspa’s voor thuis zijn uitstekend geschikt voor een complete fitness work-out, zonder dat je daarvoor naar de fitness moet. Aqua joggen, roeien, zwemmen, je bovenlichaam trainen, het kan allemaal in je privé zwemspa. Onder water fitness in een zwemspa is ook minder belastend. Je hebt de keuze tussen meerdere modellen zwemspa’s voor thuis. Zo zul je een keuze moeten maken tussen een spa met één waterbekken of met gescheiden zones met een aparte jacuzzi.

Zwemspa en jacuzzi kopen

Zowel een zwemspa als een jacuzzi voor thuis kies en bestel je makkelijk online. Daar vind je de grootste keuze zwemspa’s en jacuzzi’s met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zoals de beste jacuzzi van Elite Wellness voor u.