Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

De ontwenningsverschijnselen wanneer je stopt met roken

Er is natuurlijk een reden dat stoppen met roken zo moeilijk is. Het is een verslavingsmiddel waar je ook door middel van gewenning aan verslaafd geraakt bent. Als je stop met roken dan krijg je ook zogenoemde ontwenningsverschijnselen die waarschijnlijk nog wel het zwaarst zullen zijn.

Waarom is stoppen moeilijk?

Stoppen is moeilijk omdat al geruime tijd in je ritme zit om af en toe even een sigaretje te pakken. Als jij je verveelt dan pak je er eentje of als je op een verjaardag zit in de gezelligheid. Vaak is het ook zo dat je tijd maakt om te roken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op werk. Of dat jij je even afzondert van een situatie om te gaan roken. Het probleem is ook dat het makkelijk kan. Je bent eventjes snel weg, dat maakt het zo makkelijk.

Het is natuurlijk belangrijk om je mindset te veranderen als je wilt stoppen. Als jij echt overtuigd bent te willen stoppen dan kun je dat. Uiteraard moet je er dan ook voor zorgen dat je ze niet hebt. Als je ze ‘voor de zekerheid’ in huis hebt liggen kun je ze pakken. Als je ze niet kunt pakken omdat je ze niet hebt wordt het al lastiger om er toch aan toe te geven.

Wanneer je stopt met roken, ervaar je al snel ontwenningsverschijnselen. Deze zijn niet altijd heel mild, maar het hoeft ook niet heel vervelend te zijn in de zin van dat je dat continu merkt. Een van deze ontwenningsverschijnselen zijn bijvoorbeeld dat je meer gaat eten of althans meer trek krijgt in slechte dingen. Dit is dan een vervanger voor je lichaam van de sigaretten. Hierdoor merk je soms dus ook dat mensen stevig aankomen nadat ze gestopt zijn met roken.

Een cursus om te stoppen met roken

Er zijn veel manieren om te stoppen met roken. Je hebt zogenoemde nicotinepleisters waarbij je dus geen trek meer hebt in roken. Ook zijn er mensen die overstappen op een alternatief zoals een elektrische sigaret. Wel willen wij benadrukken dat deze elektrische sigaret geen goed alternatief is voor je lichaam met roken.

Het beste wat je kunt doen is het volgen van een cursus. Deze cursus bestaat uit vier uur aan informatie over roken en stoppen met roken. De cursus is zeer gezellig en geeft je tips over hoe het best te stoppen met roken. Deze tips zijn gebaseerd op eerdere succesverhalen en er zijn ook mensen die zelf ex-rokers zijn die langskomen om te vertellen over hun ervaring met stoppen en met de cursus die jij dan op dat moment volgt. Lees het laatste nieuws omtrent de cursus stoppen met roken.

https://www.ikstopermee.nl/