Eurprivacy.nl
Image default
Energie

Waar moet je op letten als je een energievergelijker gaat gebruiken

Het zoeken naar een goede energievergelijker op internet is eenvoudig: op de portals voert u zijn postcode en zijn stroomverbruik in. U kunt dit lezen van de laatste jaarlijkse verklaring. En jij zou dat ook moeten doen. Hoe dichter u bij uw gemiddelde jaarverbruik staat, hoe nauwkeuriger het internet naar de goedkoopste aanbieder zoekt

Waar moet je op letten als je een energie contract gaat vergelijken

De contractperiode:

Hoe korter, hoe sneller u aan het einde van het contract kunt veranderen in een nieuwe, dan misschien goedkopere provider.

De opzegtermijn:

Nogmaals, hoe korter de deadline, hoe sneller een nieuwe verandering mogelijk is.

De prijs garantie:

Als het nieuwe tarief een prijsgarantie bevat, beschermt het u tegen prijsverhogingen tijdens de contractperiode.

Automatische verlenging:

Wordt het contract automatisch verlengd als u niet annuleert? Maak dan een notitie van de beëindigingsdatum in uw kalender wanneer het contract is ondertekend, zodat u de tijd van vertrek niet mist!

Welke problemen kunnen zich voordoen in de energievergelijking?

Het uitvoeren van een energievergelijking is snel en gemakkelijk. Desalniettemin zou men een paar dingen moeten weten om de resultaten van de pagina’s correct te kunnen classificeren. Omdat de portals werken met vooraf ingestelde instellingen, waar voorstanders van consumenten kritiek op hebben.

De testers bekritiseren dat overwegend consumentenonvriendelijke aanbiedingen op de voorste plaatsen van de vermogensvergelijking landen – bijvoorbeeld elektriciteitstarieven met vooruitbetaling, pakkettarieven of pakketten, die zich automatisch uitstrekken voor een lange verbindingsduur.

De consument moet klaarwakker zijn en zijn ogen open houden, waarschuwen de voorstanders van de consument. Meestal moet je een vinkje nemen of klikken en onbegrijpelijke uitleg lezen. Bovendien berekenen de portals altijd prijsbesparingen op basis van het dure standaard servicetarief. Wie de elektriciteitsleverancier of het tarief al heeft gewijzigd, bespaart minder.

Bijzonder goedkope elektriciteit heeft vaak een aantal haken en ogen

Om een goede vergelijking te krijgen moet je alert zijn op eventuele kortingen of cadeau’s. Dit geldt bijvoorbeeld voor elektriciteitspakketten, vooruitbetaalde tarieven, stortingen en bonussen. Overweeg in elk geval precies of het elektriciteitstarief echt bij u past. Met het elektriciteitspakket koopt u een vaste hoeveelheid elektriciteit voor een bepaalde periode. Let op: wie meer of minder gebruikt, betaalt er voor.

Verder verborgen achter zogenaamde elektriciteitsdistributeurs, vaak ondoordacht prijsbeleid. Als u wilt overschakelen naar een bijzonder goedkope elektriciteitsleverancier, moet u een beroep doen op dochterondernemingen van de grote elektriciteitsleveranciers en in elk geval voldoende op de hoogte zijn van het bedrijf en contractvoorwaarden.

https://beste-energievergelijker.com