Eurprivacy.nl
Image default
Energie

Elektriciteitsproblemen in bedrijven, hoe los je het op?

Als bedrijf heb je verschrikkelijk veel elektriciteit nodig, en dat geldt ook als je een bedrijf bent die niet in de IT zit. Waarom is dit zo? Simpelweg zijn er al standaard veel apparatuur waar je mee werkt zonder dat je het merkt, wat denk je van lampen? Die moeten constant aan staan. Of wat dacht je van het internet? De wifi in het gebouw? Als ze niet meer werken heb je een groot probleem, en daardoor kan je vaak elektricien inschakelen om je te helpen. Het maakt niet uit of je een elektricien Den Bosch, Den Haag, of Amsterdam nodig hebt, ze zijn makkelijk te vinden zelfs zonder elektriciteit. 

Verwaarloosde apparatuur op de werkvloer

Wat is vaak de oorzaak als het elektriciteit “Kapot” gaat in het gebouw? Komt dit door een slechte stoppenkast? Nee, dat is zelden de reden, de reden is vaak apparatuur dat wordt verwaarloost. Denk aan mensen die kabels uit het stopcontact trekken zonder voorzichtig te doen. Dit zorgt voor kabelbreuken en kan voor kortsluiting zorgen, ook met de risico dat het apparaat kapot gaat bij deze kortsluiting. Hierdoor is het een slim idee om te letten op je apparatuur, en om ze na een paar jaar te vervangen door iets nieuwer en veiliger die lang meegaat. 

Batterijen kunnen zeer gevaarlijk zijn

Waar zit ook elektriciteit in, maar wordt vaak niet besproken als je het hebt over elektriciteit? Batterijen! Batterijen zijn slimme producten waar binnen in chemische reacties gebeuren tijdens dat ze zijn aangesloten aan een apparaat. Deze chemische reactie maakt dan weer elektriciteit aan voor het apparatuur, maar wist je dat het net zo gevaarlijk kan zijn als normale elektriciteit van de muur? De chemische stoffen kunnen zich opzwellen en daardoor opeens ontploffen als er te veel druk op zit. Zorg er dus voor dat je niet alleen bij stopcontacten voorzichtig doet, maar ook bij batterijen!