Iedereen heeft vast wel eens gebarbecued. En hoogstwaarschijnlijk was dat op een houtskoolbarbecue. Maar er zijn ook andere soorten barbecues. Een barbecue is letterlijk een apparaat waarmee ingrediënten gegaard worden, meestal gegrilld. Er wordt gesproken van grillen wanneer het vlees wordt gegaard door een directe warmte bron, langzaam en op lagere temperaturen. In dit artikel onderzoeken we de voor- en nadelen van de houtskool barbecue en de elektrische barbecue. De houtskool barbecueDe houtskool barbecue is toch wel echt de klassieker. Dit is de barbecue die bij je in het hoofd schiet als je denkt aan een zonnige zomermiddag in de tuin met een barbecue waar veel rook vanaf komt. De houtskoolbarbecue wordt verwarmd door de verbranding van houtskool onder het rooster. Het grootste voordeel is de typische barbecue smaak en geur die vrijkomt bij dit soort barbecues en natuurlijk de ambiance die daarmee gecreëerd wordt. Het aansteken duurt meestal wel eventjes en ook komt er aardig wat rook vrij. Maar het is zeker de moeite waard. De elektrische barbecueVoor wat meer gebruiksgemak is de elektrische barbecue, ook wel de teppanyaki barbecue genoemd, een ideale optie. Deze wordt aangezet door middel van elektriciteit en komt erg snel op temperatuur. Je hebt zowel varianten voor binnen als buiten. Net als bij een houtskoolbarbecue kan iedereen hier constant eten opleggen en eten, waarbij iedereen zich verzameld rond de grillplaat. Het leent zich dan ook goed voor een sociale aangelegenheid. Ook is deze barbecue erg makkelijk schoon te maken. Uiteraard zal de smaak niet de typische barbecue smaak zijn die de houtskool barbecue biedt, dat is dan ook het grootste nadeel. |
https://www.debbqwinkel.nl |