Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Ontstaan van de matrix methode

Volgens de uitvinder van de matrix methode kan iedereen weer regisseur worden van zijn eigen hoofd en dat is mooi. Het is de bedoeling dat als u met iets zit, mentaal of u hoofd zit te vol, dat u zich dan zelf oplossingen bedenkt. Het is een gespreksmanier die verder gaat dan een waarneembare handelwijze. Een matrixcoach bijvoorbeeld kan door de juiste vragen te stellen al veel bereiken. Vooral u die zelf de oplossingen vindt en daar komt het op neer. U zelf helpen en niet anderen die het resultaat bedenken in die zin dat een ander zou zeggen wat u precies moet doen. 

Probeer deze matrix methode zelf eens

De matrix methode kan u toepassen op jong en oud. Het is gewoon een kwestie van proberen. Zoals u weet bestaat er voor iedereen wel in deze tijd een therapeut, maar met de matrixmethode kan u zelf u eigen problemen aanpakken. We leven in een tijd van enorm veel verwachtingen. Bent u een jongere, volwassene of een bejaarde, het is voor iedereen toepasbaar. Mensen zitten vol deadlines, op school veel taken, thuis wordt veel van partners verwacht, ook mensen die in de zorg werken. Iedereen heeft te maken met trauma’s, angsten en emoties die we niet kunnen plaatsen. Burn outs en depressies liggen op de loer. Dus pas dan de matrixmethode toe. Wat doe ik dan precies? Wel, u heeft een probleem, de aanpak die u dan instinctief gebruikt, dat is de boosdoener. Bedenk een andere strategie om u probleem aan te pakken, iets beters, iets bewuster en u zal merken dat de oplossing al voor handen ligt voor u het zelf merkt. Het belangrijkste aan de matrix methode is dat het niet om het onderwerp of de oorzaak gaat, maar om het beleid te veranderen, een andere aanpak, eens anders gaan denken. Gewoon eens alles omgooien en dan wordt alles pas duidelijk. Als u naar een matrixcoach gaat, hoeft u ook niet u hele verhaal te doen om steeds weer pijnlijke verhalen vertellen. Dat is juist het fijne eraan. Het is een methode voor zelfvooruitgang. 

Het eindresultaat is verbluffend

De matrix methode geeft u ook zelfzekerheid. Het doet u als mens ontwikkelen en u zal minder snel geneigd te zijn om anderen oplossingen te laten bedenken. Advies kan u altijd vragen, maar problemen oplossen, doet u beter zelf. Niemand kent u beter dan dat u dat doet en dat is juist waar het allemaal om draait. De geschikte of gepaste strategie veranderen naar u persoonlijke aanpak is waar de matrix methode om draait. Iedereen kan het.

https://www.actinmove.nl/matrix-methode-coaching/