Eurprivacy.nl
Image default
Financieel

Jouw website verkopen!

De nodige mensen starten een website zonder er  veel gedachten aan vuil te maken. Ze plaatsen vele jaren, soms wel 15 jaar of meer, unieke content en eigen foto’s en bouwen zo in de loop van de jaren een mooie website op met veel bezoekers en een mogelijk interessant natuurlijk backlink profiel.

Maar geld wordt er lang niet altijd verdiend. Dat is ook niet zo makkelijk: het converteren van de vele bezoekers in harde inkomsten. Het is dan ook iets waar veel website eigenaren in de loop der jaren gedemotiveerd over raken: ze besteden veel tijd aan de inhoud van hun site, er komen veel mensen op hun website? Waarom kunnen ze er dan geen geld aan verdienen?

Hoe verdien jij geld aan jouw website

De kunst is om adverteerders te vinden die heel dicht bij jouw doelgroep staan. Als jouw website heel algemeen is en over hele diverse onderwerpen gaat, dan is deze meestal niet gericht genoeg om een adverteerder te interesseren. En hetzelfde beeld zal ontstaan bij affiliate partners die je wilt toevoegen aan jouw eigen website: als de content niet specifiek is, dan zijn affiliate advertenties naast de content alsof je met hagel schiet.

Websites die zijn opgericht puur om geld mee te verdienen hebben dan ook altijd een duidelijk doel: ze schrijven heel specifiek voor een bepaalde doelgroep en zoeken (al dan niet via een affiliate partner) hele specifieke campagnes die 1 op 1 aansluiten bij deze niche content.

Jouw eigen website verkopen?

Als je het wel lukt om een website op te bouwen voor een niche (een specifieke doelgroep) en je bent ook nog in staat om de bezoekers die dit trekt te converteren in geld, dan heb je mogelijk iets in handen wat (veel) geld waard is. Wil je jouw eigen website verkopen? Schakel dan altijd een specialist in. Overnameadviseurs hebben dit als core business, ze weten welke trucjes kopers toepassen en waar de echte waarde zit van iedere website die te koop wordt aangeboden. Veel succes met de verkoop van jouw website!