Je vlees garen doe je met behulp van de Thermapen

Is het vlees al gaar? Kunnen we het al eten, of zou het nog rood zijn? Vragen die regelmatig gehoord ...

Inhoudsopgave:

Is het vlees al gaar? Kunnen we het al eten, of zou het nog rood zijn? Vragen die regelmatig gehoord worden tijdens een barbecue. Maar ook in de keuken van het gewone rijtjeshuis, of tijdens het koken van een belangrijk diner, vraagt diegene die het eten bereidt zich regelmatig af of het vlees al gaar is. De enige manier om dit met zekerheid te zeggen is het juiste gebruik van een vleesthermometer van Thermapen Nederland.

In onze shop verkopen we verschillende soorten vleesthermometers, van de klassieke vleesthermometer, tot een vleesthermometer die niet alleen de temperatuur van het vlees af kan lezen, maar ook de omgevingstemperatuur kan meten. 

Hoe wordt de vleesthermometer gebruikt?

Plaats de steekvoeler of pin van uw vleesthermometer exact in het midden van het vlees. Daarbij moet u opletten dat de voeler niet op een bot of in vet geplaatst wordt. Dit beïnvloedt namelijk de nauwkeurigheid van de meting. Bij een plat stuk vlees, denk aan biefstuk, runderlap, et cetera, is de juiste plaatsing van de thermometer horizontaal.

Bij een groot stuk vlees, denk aan bijvoorbeeld een hele kip kunt u de thermometer ook verticaal plaatsen. Zorg er voor dat hoe u de vleesthermometer ook plaatst, de thermometer altijd tot in de kern van het vlees komt. Alleen zo kan de correcte temperatuur van het vlees gemeten worden.

Je vlees garen doe je met behulp van de Thermapen

Waarom een vleesthermometer

Wanneer u de temperatuur van het vlees heeft afgelezen, kunt u berekenen of het vlees gaar is, de juiste temperatuur heeft bereikt, maar ook of de omgevingstemperatuur juist is. Weet daarom van ieder stuk vlees wat de juiste temperatuur moet zijn.

Een doorbakken stuk vlees heeft een hogere kerntemperatuur dan een stuk vlees dat rosé gebakken moet worden. Alleen met de juiste temperatuur krijgt u een perfect stuk vlees. Met een vleesthermometer die ook omgevingstemperaturen kan meten, kunt u heel snel en gemakkelijk de temperatuur aflezen die de barbecue of pan heeft. En daar kunt u dan het vuur weer op aanpassen.

Een overzicht van alle temperaturen

Hieronder een overzicht met alle kerntemperaturen per soort vlees. Laat u uw vleesthermometer in uw stuk vlees zitten tijdens het bakken, dan ziet u de temperatuur oplopen en weet u exact wanneer u het vlees van het vuur moet halen, uit de oven moet halen, of wanneer het lang genoeg op de barbecue heeft gelegen.

Rundvlees
Rauw: 40-45 C
Rood: 50-55 C
Rosé: 55-60 C
Doorbakken: 65-70 C

Kalfsvlees
Rosé: 65-70 C
Doorbakken: 75-80 C

Varkensvlees
Doorbakken: 70-75 C

Lamsvlees
Rosé: 60-65 C
Doorbakken: 70-75 C

Kip
Doorbakken: 80 C

Kalkoen
Doorbakken: 80-85 C

Voor meer informatie over alle vleesthermometers, bezoek dan snel de website van Thermapen Nederland.

https://www.thermapen.nl/

Gerelateerde Berichten

Vind jouw koffieleverancier in Zeeland

Ben je op zoek naar een uitmuntende koffieleverancier in Zeeland? Het kiezen van de juiste leverancier voor koffie en machines is cruciaal voor zowel bedrijven

...

Duurzaam verpakkingsmateriaal: een groene revolutie in de agrosector

Duurzaam verpakkingsmateriaal is de hoeksteen van de moderne agro-industrie en een essentieel element voor bedrijven die zich inzetten voor milieubescherming en duurzaamheid. Deze materialen, vaak

...

De Veelzijdigheid van Pootaardappelen Kopen

Wanneer u overweegt om pootaardappelen te kopen, opent u de deur naar een wereld van tuinplezier en culinaire mogelijkheden. Pootaardappelen zijn speciaal geselecteerde knollen die

...

Originele lunches voor zowel bedrijven als thuis

De lunch is een belangrijke maaltijd die je de energie geeft om de dag door te komen. Broodjes zijn een geliefde lunchoptie vanwege hun veelzijdigheid

...

De perfecte cateraar voor tijdens je bruiloft

Wat doet een cateraar allemaal? Een cateraar is een bedrijf of persoon die professioneel eten en drinken verzorgt voor een groep mensen, bijvoorbeeld op een

...

Hoe organiseer je de perfecte barbecue: Tips en trucs voor een zomers hoogstandje

De beste manier om van het zomerweer te genieten is een barbecue organiseren! Maar als u er nog nooit een hebt georganiseerd, kan het een

...

De lekkerste groenten

Op het moment dat je op een snelle manier af wilt vallen, is het belangrijk dat je gezond eet. Je moet zorgen dat je veel

...

Zo handig is een maaltijdbox

Zo handig is een maaltijdbox   Vind jij het ook iedere avond weer lastig om te verzinnen wat je gaat koken, dan is tijd voor

...

Taarten opmaken doe je zo

Een taart opmaken kan een leuke klus zijn. Toch kan het ook een moeilijke klus zijn. Niet iedereen vind het makkelijk om te bedenken hoe

...

Bij deze snoepwinkel kunt u suikervrij snoep kopen

Voor wie altijd wel lekker wil snoepen is Topsnoep.nl uit Leusden, nabij Amersfoort, dé uitkomst. Waarom? Niet alleen kunt u een bezoek brengen aan deze

...

Koken op een open vuur in uw outdoorkeuken

Heeft u altijd al een eigen outdoorkeuken in de tuin gewild? Dan is dit uw kans! Bij Skoy Outdoor Cooking in Dodewaard bieden ze alles

...

Zo bestel jij gemakkelijk broodjes

  Iedereen wie op kantoor is werk heeft wel eens broodjes op kantoor besteld. De meeste mensen kiezen ervoor om dit vaak op één vaste

...

Tips voor een geslaagde barbecue

Wanneer het weer het toelaat, willen we natuurlijk met z’n allen massaal de tuin in om de barbecue aan te steken. Het is namelijk niet

...

Smakelijk uit eten in Uden

Houd je ook zo van het geluid van de grill? Het sissen van het vet op de plaat en het gerinkel van de tang wanneer

...

Buikspek kopen ging nog nooit zo eenvoudig

Heeft u al gehoord van een online slager waar u buikspek en andere vleeswaren online kunt kopen? Beef & Steak is dé slager in Zuid-Holland

...

Vegetarian comfort food with a bite in Utrecht

GYS in Utrecht is the only restaurant in the Netherlands with a 100% organic and vegetarian menu. Are you living a gluten-free or vegan existence?

...