Eurprivacy.nl
Image default
Meubels

Pimp je huis met deze goedkope ideeën

Je hebt pas een nieuw huis gekocht en je hebt alleen nog maar oude meubels en accessoires. Door de torenhoge prijzen van de huizen heb je simpelweg geen geld om een nieuwe inboedel te kopen. Er zijn ook manier waarmee je eenvoudig en voor weinig geld je huis kan pimpen. In dit artikel ga ik een aantal tips bespreken waar jij misschien iets aan hebt!

Verf

Kies je favoriete kleur of een kleur die nu helemaal hot is en verf een of meerdere wanden in je woonkamer. Je kunt een ruimte al aardig pimpen om simpelweg een likje verf aan te brengen. Let hierbij wel op dat de kleur geen optisch neveneffect heeft. Sommige kleuren zorgen ervoor dat een kamer heel donker of klein lijkt. Kijk van tevoren even op internet voordat je de verf gaat kopen!

Muurdecoratie

Een duur schilderij aan de muur? Absoluut niet. Je kunt ook gewoon bij een kringloopwinkel of op marktplaats kijken voor mooie muurdecoratie. Misschien vind je hier wel iets moois om aan je muur te hangen. Je kunt bijvoorbeeld een fraai object aan de muur hangen om een eigenzinnige look te creëren.

Groen groen groen

Overweeg eens om je ruimtes op te fleuren met wat hangplanten of takken. Dit zorgt ervoor dat je een levendige kamer krijgt en daarnaast ziet het er ook nog goed uit. Groene planten zorgen ook voor een toename van de zuurstof in een kamer. Zorg er wel niet voor om je hele kamer te vullen met planten, want dan zal het snel veranderen in een tropisch regenwoud.

Nieuw textiel in huis

Kijk eens in een goedkope huiswinkel voor wat nieuwe kussenslopen voor je kussens. Je kunt op deze manier erg makkelijk je huis pimpen. Naast andere kussenslopen kun je jouw kamer ook een nieuwe look geven met nieuwe dekens en een tapijt.

Herstel wat je hebt

Je denkt er vaak aan om nieuwe meubels te kopen op het moment dat de stoffen gaan verslijten, maar dit hoeft helemaal niet. Je kunt dit probleem ook oplossen door het stofferen van de stoel. Je krijgt dan een andere stof om je stoel waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Vaak is dit te lastig om het zelf te doen, dus ik zou je aanraden om een stoffeerder te raadplegen.

Ik hoop dat je met behulp van de tips je woning kunt pimpen zonder hier veel geld aan uit te geven!