Eurprivacy.nl
Image default
Alarmsysteem

Veiligheid gaat voor

Codeslot

Een codeslot kan voor alles gebruikt worden. Om iets belangrijks te beveiligen of om gewoon iets te bewaren. Vroeger en nu nog steeds had je een sleutel voor kluizen, deuren etc. alles waar in ieder geval een slot op zat. Tegenwoordig is alles modern en bestaat er ook een elektrische codeslot.

De reden van een elektrische codeslot is omdat dat veel veiliger is dan een sleutel. Een sleutel kan namelijk zo na gemaakt worden,. Ook kan het zo zijn dat u de sleutel kwijt raakt en hij door iemand wordt gevonden die er slechte bedoelingen bij heeft. En niet alleen dat, als u uw sleutel kwijt raakt moet u weer een nieuwe sleutel aan maken en dat brengt kosten met zich mee. Een codeslot is ten slotte ook moeilijk om te breken.

Verschillende sloten

Er bestaan verschillende codesloten. De twee bekende opties zijn een code invoeren of een toegangspas. Kiest u voor de code, dan voert u meestal 4 cijfers in. Het kan zo zijn dat het slot dan voor een bepaalde tijd is uitgeschakeld of dat u zodra u klaar bent de code weer in moet toetsen. Zodat het weer is beveiligd. Kiest u voor een toegangspas, dan steekt u uw toegangspas in een gleuf en kunt u naar binnen. Dit ziet u vooral bij belangrijke instanties of bijvoorbeeld in hotels. Zij bieden u een toegangspas zodat alleen u in uw hotelkamer kunt.

Vingerafdruk

Maar niet alleen kluizen en deuren hebben een code. Tegenwoordig heeft alles een codeslot. Kijk rond in uw omgeving en u zult het bewijs zien. Terwijl je een auto vroeger kon openen met sleutel, kunt u nu uw auto openen met uw vingerafdruk en dat geldt ook voor uw telefoon. Apple werkt bijvoorbeeld met vingerafdrukken.

Hangslot

Maar naast codesloten bestaan er nog meer codesloten, zonder code, toegangspas of een vingerafdruk. De bekende codeslot komt van vroeger, het is een hangslot die of een cijferige code heeft of een kleine sleutel. Deze wordt voor gebruikt voor fietsen, dagboeken, sportkluisjes etc. Maar sloten worden niet alleen voor de veiligheid gebruikt. In bepaalde landen heeft ook een andere betekenis. Zo kunt u in Parijs een hangslot aan een brug hangen. Uw schrijft eerst de naam van uw geliefde op de hangslot of iets wat dichtbij u staat. De betekenis hiervan is dat u uw liefde voor altijd op sluit.

https://www.elocktron.nl