Eurprivacy.nl
Image default
Mode en Kleding

Hoe verzorg je je haar?

Je haar goed verzorgen is belangrijk voor veel mensen, aangezien je haar een belangrijk deel is van hoe je eruit ziet. Maar hoe zorg je er nou voor dat je haar er zo goed mogelijk uitziet? Hier volgen enkele tips voor het verzorgen van je haar. 

 

Probeer je haar niet te vaak te wassen en zeker niet te vaak met shampoo. Als je te vaak wast met shampoo loop je het risico je haar te beschadigen, omdat je de natuurlijke oliën uit je haar wegwast. Hierdoor droogt je haar uit en kan het haar beschadigd worden.

 

Het uitkiezen van de juiste soort shampoo is ook belangrijk voor zowel het milieu als je haar. Probeer shampoo met te veel chemicaliën te vermijden en dan vooral shampoos met sulfaten en parabenen. Deze zijn slecht voor het milieu en ook slecht voor je gezondheid. Verder zijn er verschillende soorten shampoos voor verschillende soorten haar. Zorg er ook voor dat je shampoo en andere haarproducten niet te veel proteïnen bevatten. Proteïnen zorgen er namelijk voor dat je haar bros wordt.

 

Een manier om je haar glansrijker te maken en roos te voorkomen is om eens per maand je haar te wassen met een mix appelcider azijn en warm water.

 

Als je conditioner gebruikt is het belangrijk om een conditioner te gebruiken die past bij je haar. Zorg ervoor dat de conditioner goed werkt met de lengte van je haar en je soort haar. 

 

Voor het drogen van je haar is het aan te raden om eerst de klitten uit je haar te halen door een grove kam te gebruiken, hoewel je vingers ook geschikt zijn hiervoor. Verder zijn normale handdoeken eigenlijk niet heel geschikt om je haar mee te drogen. De meeste handdoeken zijn te ruw om je haar goed mee af te drogen. In plaats hiervan zou je een oud t-shirt kunnen gebruiken. Verder is het ook beter om je haar natuurlijk te laten drogen, zeker vergeleken met een warme föhn. Warmte beschadigd je haar namelijk. Let hierbij wel op dat je niet met nat haar gaat slapen, aangezien dat de follikels in je haar kan beschadigen.

 

Voor meer informatie kan je altijd naar een kapsalon of een hairdresser gaan.

 

https://www.onekappers.nl/