Eurprivacy.nl
Image default
Vakantie

Hartverwarmend Europa: het meest veilige continent om te zijn bij een hartstilstand

Europa wordt in de reiswereld gezien als één van de meest veilige continenten om naartoe te reizen. Het heeft een goed vervoersnetwerk, bezoekers kunnen zich in het Engels goed verstaanbaar maken in de meeste Europese landen en in (bijna alle) Europese landen is de euro het wettelijk betaalmiddel waardoor reizen tussen landen geen belemmering hoeft te zijn. De wetten en regelgeving zijn helder en zelfs met de hygiëne is het in Europa heel goed gesteld. En dan is er nog een belangrijk punt waarom Europa zo veilig aanvoelt: in Europa zijn er ontzettend veel AED’s beschikbaar waardoor de bewoners maar ook de bezoekers van Europa snel geholpen kunnen worden bij acute hartproblemen.

Wat doet een Automatische Externe Defibrillator?

Een Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar elektronisch apparaat dat bij een acute hartstilstand kan worden ingezet om snel die belangrijke eerste hulp op te kunnen starten zelfs zonder dat hiervoor medische voorkennis vereist is. De philips aed laat door gesproken instructies weten wat er exact moet gebeuren en hoe dit moet gebeuren zoals bijvoorbeeld het starten van hartmassage en beademing. Door binnen zes minuten te kunnen starten met hulpverlening met de philips aed, worden er jaarlijks ontzettend veel levens gered en dat allemaal dankzij een klein apparaatje. Een aed kopen kan dan ook levens van bekenden, maar ook van onbekenden redden en is zeker de moeite waard om te overwegen.

Het voordeel van veel AED’s binnen handbereik

Europa streeft ernaar in 2025 zoveel aed’s binnen handbereik te hebben, dat er altijd binnen zes minuten kan worden gestart met reanimatie in geval van een acute hartstilstand. Een aed kopen wordt namelijk niet gedaan om een eigen leven te redden, maar dat van anderen. Andersom beredeneerd, kan de aed die wordt aangeschaft dus ook door een ander worden gebruikt om het leven van de eigenaar te redden in een noodsituatie. Mocht iemand op weg zijn en bijvoorbeeld bij het inchecken voor zijn vliegreis plots onwel worden of een (te gast zijnde) voetballer op het veld ter plekke een hartstilstand krijgen, is er altijd wel een aed in de buurt om de eerste hulp mee op te starten. Het is toch een mooie gedachte dat we niet alleen de levens van onze naasten redden, maar ook van alle gasten in onze Europese landen. Dat noemen wij nou echt gastvrij en het hart op de juiste plek hebben.