Eurprivacy.nl
Image default
Auto

leasen wordt steeds populairder in Nederland

Het leasen van een auto wordt steeds populairder in Nederland. Voor een vast maandbedrag kun je voor een periode naar keuze in bijvoorbeeld een versie van de Mercedes Vito lease rijden. Meestal duurt zo’n periode twee à drie jaar, maar je kunt ook gebruik maken van shortlease. Deze manier van leasen heeft een tijdsduur van minstens dertig dagen, maar dit verschilt per leasemaatschappij. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor het leasen van een auto, is inclusief de meeste kosten die bij een wagen komen kijken. Denk hierbij aan een allriskverzekering, reparatie en onderhoud en de wegenbelasting. De enige extra kosten is de brandstof waar je auto op rijdt.

Auto leasen als zzp’er

Zit je eraan te denken om auto leasen zpp? Dan kies je voor gemak. Onder zzp’ers wordt vaak gebruik gemaakt van een auto leasen, omdat je precies weet wat je maandelijkse kosten voor het gebruik van de kar zijn. Het is een fijn idee om niet te veel omkijken te hebben naar je auto. Zelfs al zou er iets misgaan, dan heeft de leasemaatschappij een vervangende auto voor je beschikbaar. Ook houd je meer geld over om te gebruiken voor je eigen onderneming. Zzp’ers kiezen snel voor het gebruik van shortlease. Dit zijn betaalbare auto’s, de looptijd en opzegtermijn zijn kort en het financiële risico is klein.

Nieuwste automodellen

Want dat is iets dat auto leasen zzp lastiger kan maken. Vaak vereisen leasemaatschappijen het overleggen van een jaarrekening, maar voor een zelfstandig ondernemer is dit een stuk lastiger. Want als zzp’er heb je niet te maken met een vast inkomen. Door het leasen van een auto kun je rijden in een representatieve auto. Vaak zijn dit nieuwe modellen van nog geen twee jaar oud. Als je de auto als privébezit houdt, mag je €0,19 aftrekken van jouw winst, per gereden zakelijke kilometer.

 

https://www.autoleasenzzp.nl/