Eurprivacy.nl
Image default
Cadeau

Een hamamdoek als cadeau voor valentijn

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en wat is meer geliefd dan samen te ontspannen in een hamam? Even heerlijk tot rust komen in de stoom. De stress laten ontsnappen samen met uw geliefde. Niets gaat hierboven. Maar heeft uw geliefde al een geschikte hamamdoek?

Wat is een hamam?

Hamam komt oorspronkelijk uit het midden oosten, Arabië om precies te zijn. Het is een stoombad die vooral door de romeinen bekend bij ons werd, maar dankzij de Turkse traditie is een hamam echt populair geworden. Het verschil van een hamam en een sauna is dat je bij een hamam te maken hebt met stoom en deze ook minder warm is dan een sauna. De temperaturen van een hamam liggen namelijk rond de 45 tot 54 graden. Hierdoor kunt u langer genieten van een hamam. De gemiddelde duur van een hamam is ongeveer 30 tot 45 minuten. En in dit kleine uurtje komt u echt helemaal tot rust. Bovendien heeft een hamam ook nog vele voordelen!

Wat zijn de voordelen van hamam?

Dankzij de stoom van een hamam komt u helemaal tot rust, maar dat niet alleen! Hamam heeft namelijk ook een positief effect op uw huid. De poriën van uw huid gaan namelijk open en hierdoor zullen ze zichzelf reinigen. In een hamam wordt de stoom ook gemengd met essentiële oliën en deze oliën hebben ook weer een positief effect op uw lichaam. Zo heeft de geur van bijvoorbeeld eucalyptus een positief effect op uw luchtwegen. Mocht u verkouden zijn of een verstopte neus hebben dan zal dit dankzij de stoom en deze essentiële oliën verholpen worden. Een ander voordeel is dat uw huid zal stralen en u zal zich als herboren voelen na een bezoek aan een hamam.

Welke hamamdoeken hebben wij?

Wij van Xziir hebben een groot aanbod van hamamdoeken. Zo hebben we niet alleen katoenen hamamdoeken, maar ook hamamdoeken van bamboe. Het voordeel van een hamamdoek van bamboe is dat die veel zachter is, snel droogt (ongeveer tien minuten in de zon), stevig geweven stof en hij absorbeert ook beter. Een hamamdoek is overigens niet alleen handig in een hamam. Nee. U kunt de hamamdoeken ook gebruiken als strandhanddoek, saunadoek, badlaken, draagdoek of zelfs als strandstoel bedekking. Uw vrouw of uw vriendin kunt onze hamamdoeken ook gebruiken als een strandjurkje. In onze webwinkel hebben we ook een ruime keuze in welke grootte u wenst. Zo hebben we het gewone formaat, maar ook XXL hamamdoeken. Deze zijn al helemaal handig om als strandhanddoek te gebruiken. Een ander voordeel van hamamdoeken is dat ze vergeleken met een gewone handdoek bijna niets wegen en ze nemen ook veel minder ruimte in beslag.

Om al onze designs hamamdoeken te bekijken en voor meer informatie kunt u terecht in onze webshop.

https://xziir.nl/hamamdoeken/