Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

De evolutie van veiligheidskleding in de bouw in de 20e eeuw

De evolutie van veiligheidskleding in de bouw in de 20e eeuw

In de afgelopen 100 jaar is de kleding die werknemers naar het werk dragen aanzienlijk veranderd. Naarmate de functies veranderen en zich ontwikkelen, is de behoefte aan branchespecifieke werkkleding gegroeid. De uitrusting die u naar uw werk draagt, is een van de belangrijkste elementen van uw werk, van servicemedewerkers tot werknemers in de publieke sector, artikelen zoals werklaarzen, veiligheidsbrillen en overalls zijn al jaren een belangrijk hoofdbestanddeel van elke arbeiders kledingkast. Werkkleding wordt al jaren gebruikt om bepaalde groepen mensen te laten zien en laat de kloof tussen arbeiders en bedienden zien. Als je aan werkkleding denkt, ligt het voor de hand om te denken aan klassieke stukken zoals een mechanische blauwe overal. Dat is echter niet altijd het geval geweest, de ontwikkeling van werkkleding is de afgelopen 100 jaar erg ver gekomen.

Begin van de 20e eeuw

Militaire uniformen domineerden de werkkledingindustrie en het decennium, waarbij functionaliteit in dit tijdperk belangrijker werd dan comfort. Dit type werkkleding wordt anno 2022 niet typisch geassocieerd met alledaagse beroepen. Na de oorlog droegen zakenlieden uit de middenklasse witte boorden om zich te onderscheiden van arbeiders uit de lagere klasse, wat een van de eerste voorbeelden is van hoe werkkleding kan worden gebruikt om een kloof tussen klassen te laten zien.

Vanaf het jaar 1950

Vanaf 1950 is men zich meer gaan richten op veiligheid van werkkleding in plaats van hoe het eruit ziet. Veiligheidshelmen beschermen werknemers tegen vallende en rondvliegende voorwerpen om hoofdletsel te voorkomen. Ze isoleren ook tegen elektrische schokken. Omdat de omstandigheden op bouwplaatsen voortdurend veranderen, is het een goede vuistregel om te eisen dat iedereen op de bouwplaats te allen tijde een veiligheidshelm draagt. Oog- en gezichtsbescherming is nodig wanneer werknemers worden blootgesteld aan gevaren van rondvliegende deeltjes, gesmolten metaal, vloeibare chemicaliën, zuren, bijtende vloeistoffen, chemische gassen, dampen en lichtstraling. De hand is het meest gewonde lichaamsdeel op de bouwplaats. Handschoenen moeten nauwsluitend en comfortabel passen, terwijl ze toch volledige behendigheid van de vingers mogelijk moeten maken. U wilt niet dat werknemers handschoenen uittrekken omdat ze niet goed passen of omdat ze niet kunnen voelen wat ze doen als ze met gereedschap of apparatuur werken.

Schaf nu jouw werkkleding aan bij Online Bouwmaterialen

Persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermende kleding zijn voor een klusser onmisbaar in de bouw. Met deze veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen ben je tijdens elke klus goed voorbereid en beschermd. Alle hierboven benoemde veiligheidskleding kan je bij Online Bouwmaterialen kopen. Heb je eerst nog een vraag? Dat is geen probleem! De medewerkers van Online Bouwmaterialen staan altijd voor je klaar met passend advies. Neem telefonisch contact met ze op of neem een kijkje op hun website!

https://www.online-bouwmaterialen.nl/