Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Draadloze Videowall

Als u uw videowall draadloos wilt maken zult u gebruik moeten maken van bv GSM, GPRS, CDMA, 3G of een andere draadloos communicatienetwerk. U kunt dan real time op afstand de gegevens op de videowall veranderen zonder dat er een kabel hoeft te worden gelegd. Met name in gebieden met harde grond of lange afstanden is dit een veel goedkopere oplossing dan bekabeling te laten aanleggen. 1 van de nadelen is wel dat een draadloze verbinding makkelijker te hacken is dan een vaste verbinding. Houdt hier rekening mee als u een videowall of led scherm aanstuurt.

om informatie naar de Videowall over te zenden via een draadloos GSM, GPRS, CDMA, 3G of ander draadloos netwerk wordt gebruik gemaakt van het TCP/IP netwerkprotocol.

Eenvoudige installatie en onderhoud verbinding videowall:

Voor het opbouwen van een betrouwbare verbinding is inbellen en automatisch opnieuw inbellen niet meer nodig. Het systeem is storing bestendig ontworpen, en bestand tegen electromagnetische straling. Daarnaast kan het goed tegen lage en hoge temperaturen.

Router en SIM voor videowall

Om een draadloze verbinding met een videowall te maken heeft men een router nodig met een SIM kaart. De router kan een simpele standaard router zijn of u koopt een router van bijvoorbeeld Novastar. Novastar is een bekend merk en levert meer hardware voor led schermen. Denk dan aan videoprocessoren, receivingcards en sendingcards. Daarnaast zult u een abonnement moeten afsluiten bij een landelijke provider. Als u alleen plaatjes gaat versturen kan dit een abonnement zijn met weinig dataverbruik. Gaat u ook films uploaden naar de videowall dan zou ik voor een data bundel van een paar Gigabyte gaan. Dan heeft u altijd genoeg ruimte. Met name via een 4G netwerk zijn de gegevens dan snel te uploaden.

https://www.optisite.nl/