Eurprivacy.nl
Image default
Zorg

De oorsprong van masseren

De oorsprong van masseren

Dit is de brede term voor therapeutische massage. De oorsprong van massage ligt in de oude Griekse en vervolgens Romeinse tijd, massage gel, waar massage bekend werd als “therapeutische oefening”. Daarna evolueerde het tot een hele reeks andere woorden en uitdrukkingen die veel hetzelfde betekenen. Het Griekse woord massage betekent “verwennen, verwennen, bevredigen en/of opwekken”, wat in Engelse teksten voorkomt als “massage therapy”. Het Latijnse woord massageia betekent “het lichaam”, waarmee massagetherapie in andere talen werd vertaald, en ook als Amerikaanse naam werd gebruikt.

Massagetherapie en de gezondheidseffecten

Veel mensen vinden massagetherapie een heerlijke manier om te ontspannen en tot rust te komen. Het is ook een fantastische manier om een afvoer te ontstoppen of bloedvaten vrij te maken die anders uw poriën zouden kunnen verstoppen. Er zijn veel voordelen aan massagetherapie, waarvan sommige zijn: Het helpt stress te verminderen en het lichaam en de geest te beschermen tegen schadelijke invloeden Het bereidt het lichaam voor op elke vorm van lichaamsbeweging of fysieke activiteit. Het bevordert een gezond mentaal en emotioneel evenwicht door het vrijkomen van endorfine, een neurotransmitter Het verlaagt het risico op bepaalde ziekten, zoals kanker, hartkwalen en diabetes. Het verbetert de stemming en verhoogt de hersenfunctie Het helpt angst te verminderen en geeft vertrouwen Het verbetert de slaap

Hoe maximaal voordeel te halen uit massagetherapie

Massagetherapie kan om verschillende redenen zeer nuttig zijn. Het kan helpen bij ontspanning en ontspanning stoornissen, zoals angst of slapeloosheid, of angst en slapeloosheid. Het kan helpen bij spierkrampen, krampen en spasmen, maar ook bij spijsverterings-, zenuw- en endocannabinoïde stoornissen, die allemaal behandeld worden met CBD olie. Het kan ook de bloedstroom verbeteren en helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk en hartaandoeningen, massage gel, vooral als de persoon geen andere duidelijke behandeling voor die aandoening heeft. Het kan zeer nuttig zijn voor mensen met een handicap, zoals hersenverlamming, vanwege het vermogen om de oogbeweging te bevorderen, de focus te verbeteren, en cognitieve achteruitgang te minimaliseren.

https://4massage.nl/