Eurprivacy.nl
Image default
Vervoer en transport

Achteruitrijcamera’s

Achteruitrijcamera’s kunnen ingezet worden om jou een veiligere reiservaring te bezorgen. Je hebt meer zicht op de weg en je loopt dus minder risico’s. Ook kan je voorkomen dat je schade veroorzaakt bij het parkeren, iets wat verrassend veel mensen gebeurd.

 

Ondanks de voordelen, zijn er toch veel te weinig mensen die een achteruitrijcamera monteren. Sommige mensen willen geen achteruitrijcamera, omdat ze duur zijn. Die mensen geef ik op zich wel gelijk. De goedkoopste achteruitrijcamera’s kosten al zo’n 90 euro. Toch vind ik dat de prijs een slecht argument is. De meeste mensen verzekeren zich, ondanks dat ze er niet van verzekerd zijn dat ze een ongeluk krijgen. Hetzelfde geldt voor achteruitrijcamera’s. Je betaalt eenmalig een bedrijf om je ervan te verzekeren dat je veiliger bent op de weg. Ook voorkom je daarmee boetes die je op zou kunnen lopen door schade te veroorzaken bij het parkeren. Als je een roekeloze chauffeur bent, kan je zo zelfs effectief geld verdienen, omdat je minder geld kwijt bent aan het aanschaffen van een camera dan je kwijt zou zijn aan het betalen van alle boetes en schadevergoedingen. 

 

Andere mensen vinden al die bedrading maar in de weg zitten. Die mensen kan ik op zich ook wel gelijk geven. Wat ze echter over het hoofd zien, is dat er tegenwoordig ook draadloze achteruitrijcamera’s zijn. Een draadloze achteruitrijcamera heeft, zoals de naam misschien al zegt, geen draden. Er zijn twee verschillende soorten draadloze achteruitrijcamera’s: analoog en digitaal. Digitale achteruitrijcamera’s zijn, net zoals digitale radio’s, beter dan analoge achteruitrijcamera’s. Digitale achteruitrijcamera’s bieden een beter beeld dan analoge achteruitrijcamera’s en zijn ook gecodeerd, zodat niemand mee kan kijken. 

 

Analoge achteruitrijcamera’s vertonen meer ruis en worden dan ook nog maar zelden gebruikt. Alleen in situaties waarin het beeld naar meerdere monitoren moet worden verzonden en in situaties waarin digitale situaties helemaal niet meer werken worden er nog analoge achteruitrijcamera’s gebruikt. Dit heeft te maken met het feit dat analoge achteruitrijcamera’s ruis vertonen. Dit betekent dat analoge achteruitrijcamera’s ook onder bijzonder slechte omstandigheden nog enige vorm van beeld uit kunnen zenden, terwijl een digitale achteruitrijcamera bij soortgelijke omstandigheden gewoon niet meer werkt. 

 

Ik zie verder eigenlijk niet meer zo veel redenen om geen achteruitrijcamera aan te schaffen, dus misschien toch maar doen dan?

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/