Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Welke vloeren passen het beste bij het huis?

Welke vloeren passen het beste bij het huis? Dat was de eerste gedachte die me te binnen schoot toen ik over de drempel stapte van mijn nieuwe huis. Het was immers wel een belangrijke vraag. Op de website woning-en-interieur.nl kun je terecht voor meer informatie. Vloeren leggen de basis voor alles wat erna in het huis terecht komt. De kleuren van de meubels en de muren moeten er op afgestemd zijn. Daarnaast is de keuze tussen alle vloeren belangrijk omdat het bepaalt over welke ondergrond je een groot deel van je leven over zult lopen. Deze eerste vraag leidde op zijn beurt tot andere vragen over vloeren:

Welke soorten vloeren zijn er allemaal?

Op het oog lijkt het een simpele vraag, maar als je erover gaat nadenken zijn het er wel een paar. Je hebt houten vloeren, tegels, tapijten en parket om er maar een paar te noemen. Bovendien zijn er van elke variant ook minstens tien andere varianten. Bij houten vloeren kun je bijvoorbeeld kiezen voor het soort hout, in wat voor patroon het gelegd wordt en welke uitstraling het moet hebben (rustiek, modern, etc). Bij tegelvloeren zijn er ook al te veel vloeren mogelijk om op te noemen, om maar niet te spreken van tapijten.

Welke voor- en nadelen kleven aan elke vloer?

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van tegelvloeren, puur omdat tegels vrij koud zijn om op te lopen, en ik ben een koukleum. Het voordeel is dan wel dat tegels ontzettend eenvoudig zijn om schoon te houden, je gaat er even met je mop overheen en je vloer is schoon! Houten vloeren hebben daarentegen wel zo’n warme uitstraling die je huis een knusse atmosfeer geeft. Maar houten vloeren zijn wel weer lastiger in onderhoud en verkleuren sneller door het zonlicht. Parket op je vloeren kan de warme uitstraling van hout wel imiteren, maar je voelt wel dat je op kunststof loopt. Tapijten zijn lekker zacht, maar wederom een ramp om schoon te houden, één keer morsen en de boel is al helemaal verkleurd! Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor vloeren van eikenhout, de knusheid ervan sprak me toch het meeste aan.