Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je weten voor het kopen van zonnepanelen?

Er zijn drie verschillende soorten zonnepanelen te onderscheiden: monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. Ze verschillen qua vorm, qua kleur en qua rendement. Om zeker te weten dat jij de juiste soort zonnepanelen kiest voor jouw situatie is het aan te raden om je in te lezen over de verschillende soorten zonnepanelen en als je nog vragen hebt over het kopen van zonnepanelen is het altijd handig om aan een expert te vragen wat de opties en de mogelijkheden zijn. 

Monokristallijne zonnepanelen zijn egale, zwarte zonnepanelen. De zonnecellen zijn vervaardigd uit een enkel siliciumkristal. Dit houdt uiteindelijk in dat het rendement van monokristallijne zonnepanelen het hoogst is, hoewel dat ook weer betekent dat monokristallijne zonnepanelen de duurste zonnepanelen zijn.

 

Polykristallijne zonnepanelen zijn zonnepanelen waarvan de zonnecellen zijn vervaardigd uit een groot blok siliciumkristallen, waarvan plakken zijn afgesneden. Dit heeft als gevolg dat een enkele zonnecel bestaat uit meerdere niet goed op elkaar passende siliciumkristallen. Dit heeft nadelige gevolgen voor het rendement maar voordelige gevolgen voor de prijs. Een polykristallijn zonnepaneel kan er op verschillende manieren uitzien, maar het meest voorkomende uiterlijk is het stereotype blauwe zonnepaneel.

 

Dan heb je nog amorfe zonnepanelen. Dit zijn bijzonder dunne zonnepanelen, gemaakt van een plak silicium met daarop een laag fotovoltaïsch materiaal. Dit is de goedkoopste zonnepaneel om te produceren en heeft het laagste rendement.

 

De overheid wilt graag dat burgers om zonnepanelen plaatsen en geven ze daarom een subsidie zonnepanelen. Daarbovenop krijgen ze nog een bijzonder gunstige rente als ze geld lenen voor het kopen van zonnepanelen en krijgen ze de btw terug, wat erop neerkomt dat de zonnepanelen 21% goedkoper zijn. Bedrijven die zonnepanelen willen plaatsen krijgen fikse kortingen en sportclubs die zonnepanelen kopen krijgen zelfs 30% korting. Deze regelingen gelden echter niet voor amorfe zonnepanelen. Deze zijn volgens de overheid dusdanig laag geprijsd dat er geen subsidie voor hoeft te zijn.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/